KAOS!

Det blir mycket Ed Harcourt nu...vilket egentligen är konstigt eftersom jag ändå var rätt besviken efter konserten. Inte för att han inte var bra utan för att han var så kaxig och gubbig. Sånt gillar jag inte.
Men hur som är han så mycket bättre på att sätta ord på mina känslor än vad jag själv är just nu. I mitt huvud är det KAOS! och Då menar jag verkligen, jag kan inte andas, tårarana bara rinner kaos!
Men jag ska vara klok och lägga ifrån mig böckerna snart och bara njuta av resten av kvällen. Och imorgon ska jag skriva tentan så gott jag kan och om det inte går hela vägen så får det vara oki. Typ så...
 
Nu lite musik...
 
 
 

Ed Harcourt på Nalen.

Vad säger ni är ni sugna på lite bilder ifrån Ed Harcourt konserten? (KLART NI ÄR)                                         




 
Så här nära stod vi...
 



Och trots att Han e lite små sliskig och gubbig blev jag så här glad
 
 
Men sen blev han lite gubbig igen och jag gick tillbaka till att vara lite små bitter...
men konserten var ju bra...typ.
 
 
 
Och sen sjöng han med en galen dam och det var så jävla bra! Hon slängde med armarna och skrek. Typ exakt så som jag brukar göra när jag e arg! HURRA FÖR HYSTERI OCH GALENSKSP! HURRA FUCKING HURRA!!!

Here we go again!

Jaha då var det dags igen! Tenta ångest och hejdå livet. Jag är så fruktansvärt dålig på att hantera den här stressen och ångesten. Jag skulle behöva någon som vakade över mig och såg till att jag vilade, åt och andades lite då och då.
 
 

Söndag

Jag kom nyss hem ifrån en perfekt mehuni (typ kalas/bjudning/gathering på persiska) Ronak har ju lyckats fylla år igen och det ville vi ju fira
 
                              


Lördagmorgon

Just nu sitter jag trött och sliten och dricker kaffe i ett stökigt dagenefter-kök. Jag vill inget annat än att sova men jag måste iväg och jobba. Tur att jag verkligen gillar mitt jobb.
 
 

Its time!

Jag tror jag dör dör och dör igen. Om 15 min smäller det!
 
 

NU KÖR VI!!!

 
Sitter just nu och smuttar på ett glas vin och längtar till Ed Harcourt konserten som börjat om en timme.
OMG OMG OMG!!!!
LYCKA!!!!!
 

Moster

Vet ni min finaste Seppi i världen har blivit moster. Det är så jävla stort! Moster Seppi lixom. Lyllos den ungen. 
Det blir ingen bäbisexploatering här så ni får gulla till den här fina bilden istället! 

Filmfest

Jag är en sån rebell! Jag ba fuck school nu drar jag och dricker vin med Ronak på filmfestivalens releasefest. Skoja bara..jag pluggade först i några timmar, sen jobbade jag några timmar och sen drog jag på mingel (och minglade BARA med Ronak) Med andra ord ingen rebell alls!
 
 




TA DEBATTEN.

Jag tänkte först skriva ett inlägg om hur Jens tror att han kan mitt personnr bättre än jag och hur han skit kaxigt säger att jag har fel...men så visste jag inte hur jag skulle formulera mig så det blir ett annat inlägg istället med en bild av underbara Nanna Johansson.
För hon är så jävla rolig.
 
Om ni som jag brukar bänka er framför Debatt på SVT och alltid bli besvikna på att de diskuterar idiotiska saker alternativt viktiga saker ur idiotiska perspektiv så kommer ni älska den här bilden.
 
 
Och för er som inte kan släppa det där med mitt personnr så var det alltså jag som hade rätt och INTE JENS!
 
 

FILMFESTIVAL

 
 
 
 
Ni som har följt mig ett tag vet ju redan att det bästa med hösten för mig är Stockholmsfilmfestival.
Nu är det bara 16 dagar och 6 timmar kvar...YEEES!!!! 6:e-17:de November kommer festivalen att hålla på. Och imorgon kommer programmet att släppas. LYCKA!!!
 
Jag har ju en hemlig dröm om att få vara gästvärd/tolk/slav åt regisören Mohammad Rasoulof men nu verkar det som att han inte kommer att få lämna Iran. Jävla skit regering! (läs mer om nyheten här) Jag har ju redan spelat upp vårt möte i mitt huvud 100 gånger. Vi skulle ju bli festivalens radarpar. Jag hoppas verkligen att Maohammad får sitt pass tillbaka. Om inte hoppas jag att omvärlden kan öppna upp ögonen och reagera mot allt skit som händer i Iran (och många andra länder, Sverige också)
 
 

Teater



Förlåt för att jag tjatar men ni måste verkligen läsa Medealand av Sara Stridsberg. Den är så otrolig! Förutom att gåav på mitten av känslor har jag också fyllts med ett sjukt sugen efter att spela teater igen. Igår när jag träffade min gamla teaterlärare blev suget ännu större! Fy fan vad jag skulle vilja gå in i en roll och stå på en scen igen. Hur som ska jag nu läsa en annan pjäs av Sara. Den här vet jag ingenting alls om förutom att den också har spelats på Dramaten tidigare.   
Puss på er vänner. Och god natt sen... 

Feministapperal

Jag tycker att alla ni fina människor där ute som har Instagram genast ska följa det här kontot! Feministapperal. Det är (som det låter) ett feministisktkonto med riktigt grymma texter och bilder mm!
 
 
 


 

Semester!

Jag skulle verkligen behöva en semester nu! Fick den här bilden skickat till mig av en vän och jag känner att jag dog lite. Jag vill vara där nu! Var det än är...
 
 
 

 

Surprise

I måndags träffade jag av en slump min gamla teaterlärare från Gymnasiet. Det ena ledde till det andra och plötsligt hade han bjudit mig till en annan gammal lärares bröllopsfest som en överraskning till honom. Så igår kväll tog jag min favorit Linda i handen och gick på bröllop. Jag tror att vi gjorde succé! Vi höll ett tal som verkligen gick hem, vi fick igång dansgolvet och vi blev bästisar med både brudgummens far och farmor! Och vår fina exlärare verkade också himla nöjd! Bra jobbat av oss!!!
 
 





Just nu!

Tiina Rosenberg och Nina Björk på en och samma gång. Det här är det bästa sättet att vakna upp på! Kom till ABF vänner här händer riktigt braiga grejer!
 
 
 

 
 

Medealand och andra pjäser

Älskade Sara Stridsberg! Ingen författare får mig att känns så starkt som hon. Jag har äntligen fått tag på boken Medealand och andra pjäser. Medea är min absoluta favorit pjäs. Och när Sara satte upp den på Dramaten för några år sen var det magi från början till slut! Nu läser jag manuset och känner hur mitt hjärtat brister i tusen bitar av minnena från alla gånger jag älskat och förlorat, älskat och blivit vansinnig, älskat och glömt bort att andas...Det är feminism, asylpolitik, och brutal kärlek. Allt på en och samma gång. Det är ljuv tortyr när den är som bäst!
 
 
 






Marx

Just nu känner jag ett väldigt stort behov av djupa och analytiska samtal.
Jag har iför sig alltid det behovet men en vecka i månaden ser hormonerna till att jag blir ännu mer djup än vanligt.
Den veckan är nu. Så lyckan är ju total när det ställs till med konferens i Marxistisk och små feministiskanda.
 
 
"Stor konferens i ABF-huset. Vad kan Marx analys och systemkritik erbjuda för att förstå dagens samhälle?
 
Karl Marx samhällsanalys har sedan finanskrisen 2008 kommit att åberopas av allt fler, till och med av borgerliga ekonomer, för att förstå den kris som drabbat världsekonomin. Vad kan Marx analys och systemkritik erbjuda för att förstå dagens samhälle?

På konferensen marx2013 diskuterar såväl svenska som utländska forskare betydelsen av Marx teorier för att förstå dagens samhällsutveckling med fokus på begrepp som klass, kris, kritik och kapitalism. Flera sessioner pågår parallellt. Bland huvudtalarna märks framstående internationella samhällsforskare John Bellamy Foster, Gérard Duménil, Michael Heinrich. Svenska talare är bland andra Nina Björk, Tiina Rosenberg, Roland Paulsen, Kajsa Ekis Ekman, Rasmus Fleischer, Irene Molina, Alf Hornborg, Kristin Linderoth och Mats Lindberg (fd Dahlkvist)"

 

 

 Program för härligheterna hittar ni HÄR!

 

 

Fredag.

 
Den här veckan har varit så fruktansvärt jobbig. Jag har känt mig helt mörbultad.
Så nu tänker jag verkligen ta hand om mig själv och njuta av helgen.
Och jag börjar med en liten home spa stund.
 
 
 
Om ni också är sugna på lite sånt måste ni prova den här skrubben.
Den är fantastisk.
puss på er vänner...

I LOVE YOU, I LOVE YOU NOT!

Jag har i flera dagar gått och tänkt på scener ur en film men inte riktigt kunnat komma på vad det var för film.
Och idag kom jag äntligen på det. Det är en gammal 90tals film med Claire Danes och Jude Law som heter "I love you I love you not" Jag minns nästan ingenting från den jag minns bara att jag tyckte att den var så bra.
Fast jag var ju bara 13 år när jag såg den så efter en lång och ganska så känslomässigt påfrestande dag tänker jag dricka en kopp te och titta på den för att se om den är så bra som jag minns den...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

God natt...Sov gott...

 
 

MYTER OCH FAKTA OM ASYL!

Jag blir så arg när jag hör folk dra till med myter om asylsökande och om invandring.
Jag förstår att dessa myter fyller en funktion och att de som ser invandring som ett problem behöver backa upp sina argument med falsk fakta för att det de säger inte ska låta fullkomligt idiotiskt och rasistiskt.
 
För er som vill veta lite mer om asylpolitik finns här ett jätte bra bildspel...Kolla igenom den. Jag lovar att det finns mycket att lära!
(Kunskap är ju makt eller hur)
 
 

HAIKU DECK

Happy syndat

Hehehe det skulle stå Sunday. Men det passar rätt bra med syndat! Det har nämligen varit en syndfull helg! Så här borde alla helger vara. Bara massa njutning och skratt! Nu ska jag och 2pac dra och träna! See ya...
 
 
 

 

Höst

Från en dag till en annan började löven brinna! Varning för höst.
                                 



Onsdag

LILL-lördag! Whooop whooop! Snart ska jag iväg till SH men först njuter jag av en frukostdate med Jens för han e så bra på att fixa fina frukostar. Det är njutning så det nästan blir för mycket. Ahh han är så bra den mannen.
 
 
 

 

Åhhhh Seppi.

Planen var att jag skulle laga middag åt Seppi men som alltid blir det inte riktigt så som jag har planerat. Så Seppi lagade en super middag, och vi drack massa vin och ältade gamla och nya kärlekar och hade det bäst
 
 


 
Seppi Gjorde galet goda "biffar" på sötpotatis och bönor.



 
Jag älskar att dricka mitt vin i vattenglas. Det känns lite mer poetiskt och lite mindre dramatiskt.


 
 

en till...

Oki en till...sen ska jag ta en dusch och fixa mina naglar.
 
 

APPLE OF MY EYE

Har jag sagt att 25:e Oktober kommer bli den bästa dagen ever.
ED HARCOURT ska komma till Nalen då, alltså typ hem till oss kan man säga.
ED fina fina ED. Om ni bara visste hur många tårra jag har fält över kärlekar, kedjerökt och lyssnat på Ed i min tonår. Jag har aldrig sett honom live så det ska bli så underbart. Jag önskar att jag kunde dela upplevelsen med en gammal kärlek till mig...men tyvärr är hon på en bättre plats oh slipper all jordsligångest numera...sorgligt, men jag ska sjunga och gråta åt henne också.
 
This one's for her...
 
 

Tänd ett ljus

Inte för att det i sig kommer att förändra något men för att det inte är oki att inte göra något alls.
 
 
 
Talen som hölls var på Tigrinska och Arabiska så jag och Seppi stannade inte så länge.
Men det känns ändå bra att ha varit där även om det var kort.



 
 

Söndag

Jag hittade så mycket fint på höstloppisen whoop whoop. Och nu ligger jag, Jens och Seppi helt utslagna och kollar på Modern Family. Snart ska vi iväg till sergel och tända lite ljus
 
 
 




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

IKVÄLL KL 18.00

Ni har säkert hört den fruktansvärda nyheten om båten med över 500 flyktingar från Eritrea som började brinna utanför Lampedusa i Italien tidigare i veckan.
Det här är tyvärr verken första eller sista gången människor som måste söka asyl möts av sådanna öden.
En dag kanske jag själv kommer att berätta om hur det gick till när vi flydde...men tills den dagen tycker jag att alla ska komma till Sergelstorg kl 18.00 idag för att hedra alla de som har mist sina liv och för att visa Europa och hela världen att dagens flyktingpolitik uppenbarlingen måste förbättras.
 
Minnesstunden börjar som sagt 18.00 kom dit och visa ditt stöd, det är verkligen det minsta vi kan göra...det absolut minsta.
 
 
 

Yesterday

 
Alldeles strax ska jag möta upp Seppi för brunch, skvaller och sen loppis! Som jag har längtat. Men först lite bilder från gårdagens bravader på södrasällskapet där Safari Sound spelade. 
 
somvanligt när jag är ute är vissa bilder lite...konstnärliga (suddiga)
 
 
Den här bilden...ahhh den här bilden...I love it. Jag ser så läskigt-ful ut!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kvällens DJ och min och Ronaks fina barndomsvän.
 
 
 
 
 

Min pizza är bättre än din.

Vi äter "tjejpizza" och det är underbart för tjejerna är bäst! (Killarna är bara rutten-fläsk)
;)
 
 
 



 
 

Lite finare.

Lite ansiktsbehandling och sånt är ju alltid trevligt. Att det sedan är Ronaks faster som har öppnat nytt och att hon är sjukt bra gör ju det hela ännu trevligare.
Jag har redan bokat tid för ett nytt besök. Hon är så så bra och gullig.
 
 
 




 

Why?

De flesta av oss (i Sverige) har studerat engelska sen vi gick i fyran. Några har säkert gjort det ännu längre. Massor av filmer, musik, spel mm är på engelska och när vi reser pratar vi engelska. I Sverige är vi rent generellt bra på att kommunicera på engelska. Ändå är det ont i huvudet, dunka huvudet i väggen jobbigt att hålla på med "language analyses" alltså det här med att avgöra ordklasser och satser mm. (Jag blir uttråkad bara av att skriva det här) Så då är min fråga om det nu är så att grammatik är så jobbigt när det kommer till ett språk många av oss är riktigt bra på varför tror då Skolverket mm att vi ska klara av det i språk vi nyss har börjat lära oss? Jag har pluggat franska och spanska flera terminer men jag vågar typ ändå aldrig prata för jag e så rädd för att grammatiken ska vara fel. Vad e det för metod egentligen? All forskning om språkinlärning visar att det är fel att nöta grammatik i början av inlärningen men ändå består de flesta kurserna av massor av grammatik? Vad är poängen med det. Det enda som händer är ju att vi förlorar modet att prata. I skolan behandlar de språk som om det vore matte. Och det är det inte. Språk är inte statiskt och det som är fel kan ändå bli så rätt. Det är ju just därför det är så intressant. 

Språk-nörderi

Det var verkligen längesen jag njöt så här mycket av mina föreläsningar.
Vi har sjukt mycket att göra men ändå är det så kul. Plus att min grupp är så bra. De e nästan så jag längtar till nästa föreläsning. Snacka om nörderi. ILLA. Fast så kul ändå.
 
 
                        


 

FATTA!!!!

"Våra makthavare måste FATTA att dagens lagstiftning inte räcker för att skydda den som utsätts för våldtäkt och sexuellt våld, och att krafttag måste tas för att förändra normer som driver på övergreppen. Framförallt måste de FATTA politiska beslut som leder till förändring.

Måndagen den 7 oktober ger vi dem inget val. Här är mötet som inte går att ställa in. Vi samlar oss utanför riksdagen och läser upp berättelser som skickats anonymt till FATTA. Det är berättelser utan riksdagens formalia, att-satser eller vackra ord. Det är berättelser om sexuellt våld, förnedring och att inte få upprättelse. Detta är verkligheten.

Vi kommer att lämna över 150 berättelser om sexuellt våld till makthavarna, tillsammans med FATTA-videon och det politiska samtalet från Releasefesten 13/9. FATTA-kampanjen är ett laddat vapen med berättelser, argument och expertis kring sexuellt våld och övergrepp och vi kommer att fortsätta kriga tills vi vet var partierna står i frågan om en ny lagstiftning med utgångspunkt i samtycke!"
 
Så nu inför måndagens demonstration och eftersom vi ganska så snart ska gå till val igen vill jag bara påminna er om hur några av riksdags politikerna tänker.
 
 
 
 

99 problems..



BonjourCasey

Madly in love with all things feminist, beautiful, crazy, and full of life.

RSS 2.0