Jag saknar ord...(igen...och igen och igen)

Jag har verkligen en hatkärlek till Facebook. Inte för att jag ens tänker gå in på Facebook som fenomen i sig utan för att jag har så många "vänner" på facebook med så olika liv och så olika åsikter att jag blir tvungen att vakna upp ur min politiskkorrekta-davala och se världen för vad den verkligen är. Något som jag helt ärligt inte tycker om att göra.
Oftast är facebookläsningen en besvikelse. Det är typ krig nånstans och nån lägger upp en artikel om det och får en "like" en annan lägger upp en bild på en mössa som är fin och får 100 likes...typ så brukar det vara. Ja ni fattar.
 
Men idag känner jag mig så glad och stolt över många av mina FB vänner.
Så många har uppmärksammat våldtäktsfallet som friades i Sveahovrätt. Alltså de 6 killarna som våldtog en tjej men frides. Jag orkar inte ens gå in på det hela. Jag skrev om det här redan i mars. Och ingenting har blivit bättre utan så mycket, äckligt mycket sämre. Det är vidrigt, det är under all, verkligen all kritik på så många olika sätt. Dessutom har så många andra sagt det så mycket bättre än vad jag kan. Så jag lämnar över ordet.
 
Läs det här blogginlägget. Och en sak till. Som vanligt...fast än det är så svårt och det känns hopplöst och det kanske även är hopplöst för vår generation...GRÅT INTE...FÖRENA ER (DIG)
 
 

Bilder från förra veckan.

Eller var det veckan innan det? Vem vet? Tiden går så fort när man har det kul (eller när man stressar, och sliter av sig sitt hår) Hur som har jag glömt att lägga upp bilder från demonstrationen förr förra helgen (så var det nog, förr förra helgen..) den för gemensam välfärd.
 
 
  





 
 
 
 
 
 

Dagens..

 
De här produkterna är mina absoluta favoriter just nu.
Jag har kommit i en "gillar att sminska mig" period. Jag har i för sig alltid gillat smink och sånt men lite extra mycket just nu.
 
Hur som är det just de här produkterna jag använder dagligen och jag älskar dem.
 
 
Jag känner också att jag har hittat perfekta borstar. Borsten i mitten är från & other stories och de andra är från Real Techniques som enligt mig gör de bästa borsta EVER! Jag köpte mina i Kanada men de ska gå att beställa på nätet tror jag.
 
En annan grej som jag verkligen gillar är att använda hudfärgad kajal på "vattenlinjen" och mascara på underfransarna. Man ser så mycket piggare ut
Överlag får alla produkterna en att se väldigt mycket uppiggande ut. Något som jag verkligen behöver eftersom jag sover så dåligt.
Och min absoluta favorit är Rougen från Dior som jag visade er förra veckan..åhhh den är ahh.. jag...jag saknar ord!
 
 
Lite så här har jag sett ut på senaste tiden.
 
 

Bästa ansiktsmasken.

Ni har säkert hört om "Aspirin-masken" jag har säkert tjatat om den också. Aspirin-masken har ju varit min favorit i några år nu.
 
För er som inte riktigt hänger med är det alltså en ansiktsmask gjort på aspirinvärktabletter.
Man tar några tabletter...typ 3 krossar dem och blandar i dem i antingen en ansiktskräm eller vatten eller nått annat och sätter det i ansiktet. Aspirin Inehåller Salicylsyra som man också kan hitta i många produkter mot just acne. Självklart funkar andra tabletter som inehåller Sailicylsyra lika bra.
 
Jag har testat att göra den här masken på många olika sätt och nu har jag hittat ett sätt som är det absolut bästa för mig.
 
Jag krossar tre-fyra tabletter, ha i typ en halv tesked rå honung (det måste vara rå och ren) och sen droppar jag i några droppar rosmarinvatten. Alla tre ingredienserna är antiinflamatoriska och lugnande. Honung är också väldigt återfuktande.
 
Den här masken är ganska stark så man ska inte göra den för ofta, en gång i veckan räcker. Men har jag nån elak finne eller så kan jag sätta lite på finnen kanske två tre gånger i veckan.
 
 
 
Jag har den i ansiktet ca 20 min och sen skrubbar jag väldigt försiktigt av den med varmt vatten.
Glöm inte att återfukta ansiktet med en fet kräm efteråt.
 
TRY IT. Jag lovar att ni kommer att älska den.
Och om nån av er brukar vaxa, tråda eller raka er ansiktet är det en bra behandling mot inflamerade hårsäckar. Funkar även på bikinilinjen och andra ställen.
 

BOY BANDS

Om du har en dålig dag och tänker att allt är skit och du är ful och allt suger...
kom då ihåg att en gång i tiden var de här typ det coolaste som fanns...
 
 
 
 
 
Just saying.
Allt kan och kommer att förändras!

Foxy lady

 
Jag har stans finaste mugg!
 
 
 
 
 



 
 
 

Fåglar.

Allt blir finare med lite blommor och fåglar. Eller vad säger ni?
 
 
 


Frukost.

Jag tror att frukostar kan vara mina mest återkommande blogginlägg. Eller?
Hur som är min moster och kusin i Sthlm den här helgen. Alla ska gå på Persiska-filmfestivalen som håller till på Parkbiografen den här helgen. Innan bion kom de över till oss på frukost.
Och Jens bror och hans dotter är också här. Så himla mysigt. Sånt här gillar jag!
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så här skulle jag vilja ha det jämt. Att folk bara kommer över och man vaknartill av allt mys.
 
 
 

Insomnia

 
Jag vet inte vad jag ska ta mig till med min insomnia.
Det är så fruktansvärt jobbigt.
Jag är alltid trött men jag kan nästan aldrig sova,
och när jag väl somnar så vaknar jag av minsta lilla och kan inte somnaom.
 
Nån av er som har lite tips?
 
 

Clairsonic

Jag har äntligen gett med mig och köpt mig en Clairsonic.
Jag har velat ha en i flera år men inte köpt en dels för att de är löjligt dyra och dels för att de inte har gått att köpa i sverige tidigare och jag har tänkt att går den sönder blir det så jobbigt att fixa allt med garanti mm.
 
Så igår kände jag mig i extra behov av att belöna mig själv med något fint. Och jag hade lite presentkort och rabbatkoder mm så jag trallade iväg till en butik (det blir ingen gratis reklam för nån butik här inte) och köpte mig en Clairsonic Mia 2.
 
 
 
För er som inte riktigt vet vad är så är det typ en elektroniskborste som rengör ansiktet med snabba cirkelrörelser.
Det finns olika borstar till, jag nöjde mig med borsten som kom med eftersom den var för känslig hy och det är vad jag har. Jag har hört så mycket bra om den här lill apparaten från så många olika håll så nu är jag riktigt spänd på att få se vad den kan göra för mig.
 
 
Jag använde den för första gången igår och redan idag känns min hy mycket mer återfuktad och ren. 
Jag har hört att vissa personer kan få finnar mm av att använda den i början, men att det går över efter nån vecka. Jag hoppas att jag ska slippa det.
Hur som har jag sjukt höga förväntningar. Om allt som alla säger om Clairsonic stämmer ska den ju typ förändra ens hy helt och hållet. Vi får väll se...
 



 
 

I HAVE TO GO HOME!

 
 
 

Ein zwei drei nazi polizei

Säger det vi alla tänker.
Varför ska man vara så politiskt korrekt? Jag är så trött på alla extremister.
Låt oss vara ärliga (utan att dra alla över kam) de flesta poliser är ju nassar...
 
 

Morgon!

När klockan ringde 06.00 idag så tänkte jag: Va? Vadå dags att gå upp? Jag har ju inte ens hunnit somnat än!
Efter att jag hade svurit åt livet lite granna tröstade jag mig med att idag är dagen då jag ska prova de här nya efterlängtade vännerna.
 
 
 
 



 
 
Speciellt rougen har jag längtar efter att testa så länge. När allt annat skiter sig får man trösta sig med ihåligkärlek!
 
 
 
 

 

Nostalgia

Jag blev plöstligt 13 år gammal. Jag ligger i mitt flickrum och drömmer om nån jag e kär i. Jag har stort lockigt hår, silverögonskugga, jazzbyxor och platåskor...
Och jag tänker att jag ska bli skådespelerska när jag blir stor...jag ska vinna 40 Oscars...de e planen.
 
 

Stå upp emot rasism!

Ännu en demonstration idag. Den här gången emot den fruktansvärt smaklösa och rasistiska kartläggningen polisen gjort av romska barn. Det hela känns nästan overkligt.
 
Uppslutningen idag var helst oki med tanke på hur snabbt allt organiserades. Nu måste alla visa sin avsky och aktivera sig politiskt emot den strukturellarasism som pågår i samhället
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

 
 
 

 
 
 
 
 

DEMONSTRATION PÅ MYNTTORGET IDAG 18.00

Ni har säkert hört om den senaste rasist-chocken om hur polisen kartlägger romer och registerar dem som potentiella famtida lagförbrytare.

Såhär skriver Anders Lindberg i Aftonbladet idag.

 

 

Dagens Nyheter avslöjar idag att polisen upprättat ett register över romer. Över tusen barn har registrerats, varav 52 tvååringar.

Att polisen ser barn på två år som potentiellt kriminella på grund av deras etnicitet är strukturell rasism i sin renaste form. Polisen försökte först dementera, sen tog de tillbaka dementin och skyller nu istället på en enskild medarbetare. Men enligt uppgift har minst 70 personer haft tillgång till registret, så de får nog snart ändra sin historia igen.

 

 
 
 
Idag kl 18.00 håll en spontan demonstration på myntorget i sthlm emot polisens registrering av romer.

Alla som har möjlighet måste verkligen komma och visa att det här inte är oki på något sätt. 

 

Demonstration för gemensam välfärd

Igår hölls det en grym, allstå riktigt gym demonstration för gemensam välfärd.
Det var verkligen 1 maj stämning. 
 
Och här kan ni få se en video från demonstrationen.
 
 

Inga fler skattesänkningar tack!

"Jag har ju inte fått några större mängder mail i min mailbox från människor som tackar nej till en skattesänkning".
 
 
 
 

Vad säger ni - ska vi hjälpas åt att fylla Jans mailbox?
[email protected]
 
Skicka ett mail till Jan där ni enkelt förklarar att ett ännu en skattesänkning bara kommer att leda till ökade klyftor och ett sämre samhälle.
Be även om diarienret till just ditt mail. Som tjänsteman är det hans skyldighet att diarieförse alla innkomnde ärenden.
 
TREVLIG HELG ALLIHOPA...även Jan

Dagens tips!

Ni vet ju redan att I like me some nail polish!
Men som typ alla andra i världen hatar jag att vänta på att lacket ska torka!
Jag har några sånna där överlack som gör att nagellacket torkar fortare och visst de funkar men det finns ett annat sätt som är ännu bättre och billigare och miljövänligare (Whaaat)
 
Efter att du har lackat dina naglar doppar du dem i en skål med kallt vatten. Håll handen i vattnet i ca 1-2 minuter, och sen skakar du av vattnet från dina naglar och vips så de typ torra! Jag har även märkt att lacket håller mycket längre! SCORE!
 
 
Dagens lack
                                  
 
Förbered skålen med kallt vatten. Så du inte behöver hälla upp och hålla på när du nyss har lackat dina naglar.
Det kalla vattnet gör att lacket "fryser" och då torkar det fortare.
 


 

Några frågor på det?

Jag har typ nyss upptäkt att jag får skriva om vad jag vill på min blogg.
Och JAG älskar att läsa och svara på sånna här frågelistor. Så nu gör jag det igen.
(vad ska ni göra åt saken?) 
 
 
Föredrar du att ringa eller skicka sms? sma:s jag får lite ångest av att prata i telefon, förutom med Ronak och Seppi. Och min mamma (måste skriva det annars blir hon kanske arg)

Är dina föräldrar gifta eller skilda? skilda 

När såg du senast din mamma? för ca två veckor sedan :(

 Vilken ögonfärg har du? blå, grå gröna

 När vaknade du i dag? tidigt..fast alltså jag sov ju inte så vad svarar man då?
 
Vilken är din favoritplats? balkongen på Calle Fontrodona (Ploble sec, Barcelona)

Vilken plats föredrar du minst? Pendeltåget (jag blir irriterad bara jag tänker på pendeltåget)

Var tror du att du befinner dig om tio år? Jag vet inte, men jag hoppas att det är en trevlig plats.

Vad skrämde dig om natten som barn? Om jag säger bomber och krig blir det lite väl jobbig stämning då?

Vad fick dig verkligen att skratta senast? Jens när han försökte prata persiska. (film finns på instagram)

Hur stor är din säng? 180

Har du stationär eller bärbar dator? bärbar.

Sover du med eller utan kläder på dig? jag sover i Chanel no 5...skoja, jag sover i typ en Tshirt eller nått.
 
Hur många kuddar har du i sängen?

Hur många landskap har du bott i? två
 
Vilka städer har du bott i (i sverige)? Lomma och Sthlm

Föredrar du skor, strumpor eller barfota? skor och barfota (fast alltså inte smatidigt för det skulle ju vara jätte konstigt)

Är du social? Ja jag är både social och socialist! (KAAAP)

I hope its true

 
 

GRAY CLOUDS

Jag har äntligen hittat den perfekta gråa färgen. Och med ett matt överlack blir den AMAZING! 
passar perfekt en grå och trist torsdag...
 
 
Passar så bra till guld.

CLOSER

Jag vaknade i morse och var så sugen på amerikanska pannkakor och på att se filmen Closer.
Jag har fått i mig pannkakorna och snart ska jag se till att se Closer. Frågan är bara när jag ska ha tid med det?
 
Closer är verkligen en film som berör mig...men jag minns inte varför? Sist jag såg den var 2008, jag såg den med Anton och direkt efter kollade vi på den engång till. Det kanske är lite det här med "If you believe in love at first sight you never stop looking" Jag känner igen mig själv för mycket i det....
 
 

GOD MORGON!

whats up vänner? Jag tänkte bara bjuda er på en sjukt rolig bild.
Det här är Irmas sambo och hans lilla dotter...nä det är jag. 28 år gammal...
I know!
 
 
 
 
När Irma berättade att hon hade blivit med sambo sa hon att hon så gärna ville att vi skulle träffas bara för att hon ville fota oss tillsammans. Och ja vad ska jag säga...jag förstår ju varför. hennes minsta kompis och hennes största....
 

Vänner

Jag skulle ju ha träffat fin Sebbe idag men det blev inte så.
Jag blev kvar på sensus så länge så det inte fanns tid över. Istället mötte jag Celle och det var sjukt underbart det med.
Jag önskar att jag kunde bo granne med alla alla alla mina vänner. livet hade varit så mycket bättre då.
 
 

whoop whooop

 
Det här hände nyss!
Synd bara att inga av mina gamla appar "följde med" why? varför hamnar de inte på telefonen från Itunes? eller Icloud? nån som vet?

Random frågor...

10 frågor om idag.
Vad har du gjort idag? Pluggat.
Vad ska du göra nu? Mysa en jävla massa med min vän Sebastian
Har du gjort något dåligt idag? Jag lever ju på kaffe och cigaretter och kakor...det är väl kanske lite dåligt?
Har du duschat idag? HA-HA-HA-HA NEJ! (Sorry Sebbe, men jag luktar rätt så gott ändå)
Är du trött nu? Ja,

Annat.
Hur mår du just nu? de e väll oki antar jag...(jag blir så nervös av den frågan)
Är du hungrig nu? jag vet inte...kanske
Vad är klockan nu just nu? 14.43
Vilka sidor på Internet är du inne på just nu? bloggen, facebook, hotmail, google och MLA.

Musik.
Lyssnar du på musik just nu? Jag lyssnar på The cranberries. Jag har en 90tals period just nu. 

Kärlek.
Är du kär just nu? Ja!
Har du kysst någon idag? Ja.
Är du romantisk? OM jag är!
Vill du vara singel eller ha ett förhållande?  Jag vill vara i ett förhållande där jag får bete mig som om jag vore singel...
Vem sov du senast bredvid? Jens (skulle bli lite dålig stämning om jag skrev nån annans namn eller?)
Hur gamla var dina föräldrar när de blev tillsammans? De var båda 25 år.
Hur ska din tjejen/killen vara? Rolig, smart, generös, as snygg, svin rik och sjukt bra i sängen...

 

GTA

Kom hem och hittade Jens i vardagsrummet spelandes nya GTA 5. Igår var det Hanse idag är det Jens och imorgon är det? Ja inte är det jag.
Efter att ha suttit vid hans sida i ca 20 min tycker jag mig förstå vad det hela är.
GTA är ett spel tillverkat av män för män och om man som kvinna vill vara as cool och typ få en massa killkompisar (för det har coola tjejer) så ska man säga att man gillar det.
 
Jag vill inte ha några killkompisar. Jag har redan för många.
 
Nä men seriöst låt oss snacka allvar. Fine jag erkänner grafiken är bra, spelat är ju lite så där bra gjort och bla bla bla men va fan? Den ena ur töntiga repliken avlöser den andra och det är så sjukt rasistiskt och sexistiskt så det känns som en parodi.
Jag vill inte vara nån moraltant (inte för att det är nåt fel på moraltanter, moraltanter är de som får välden att gå runt) men är inte GTA jävligt töntigt? alltså verkligen skit töntigt. Typ som en Jean-Claude Van Damme film töntigt. Sånt kan man väll inte tycka om eller?

 

 

Jag har en sak jag vill säga...

Jag har så mycket jag vill säga men jag låter bli. Kanske för att jag skäms, kanske för att jag inte vet hur jag ska säga det, eller kanske för att jag inte vågar stå för det efteråt...
 
Jag ska öva på att bli modigare.
 
Sapfo.

trött, sliten och förkyld.

SEMESTER JAG BEHÖVER SEMESTER!!! Jens sa det också i morse. Det börjar bli akut.
 
Jag känner mig så sjukt sliten för att mina sömnproblem är värre än någonsin, jag kan inte ens minnas sista gången jag sov en hel natt.
Det kan ju bero på att jag dricker för mycket kaffe. Jag ska dricka koffeinfritt i några dagar så får vi se om det blir nån skillnad. 
Jag är på Södertörn nu. Jag ska skriva klart en massa grejer och sen ska jag iväg och tolka och SEN om jag hinner ska jag träffa min gamla goda vän Sebastian som jag träffar alldeles för sällan.
 
 
Kön till rulltrappan på Södertörn...man skulle kunna göra en film om alla trötta, bittra själar som står och köar för att få slita hjärnan av sig i några år för att sen få vara arbetslösa akademiker....(nej jag är inte bitter)

PEI

Det är så svårt att blogga när jag inte har en telefon att fota med...
(och ni ba...what? du blev av med din telefon i söndags, men du har bloggat dåligt i flera månader) 
Mmmm oki ja så är det, men det blir ännu lite svårare nu.
 
Så jag kollade runt på min dator och jag tänker lite osedda bilder från Prince Edwars Island kan inte det vara kul att se?
 
 
 
 
 
 
 

just for fun.

 
 
 

In life









Henceforth I will look upon all things with love and I will be born again. I will love the sun for it warms my bones; yet I will love the rain for it cleanses my spirit. I will love the light for it shows me the way; yet I will love the darkness for it shows me the stars. I will welcome happiness because it enlarges my heart; yet I will endure sadness because it opens my soul. I will acknowledge rewards because they are my due; yet I will welcome obstacles because they are my challenge.








I will greet this day with love in my heart.

Crazy?

Ibland saknar jag Anton så mycket så jag har imaginary samtal med honom. Jag håller kanske på att bli galen...alltså ännu mer galen.
Dags att boka en biljett till BCN?
Tills dess att jag har bestämt mig lyssnar jag på La Cafetera Roja tills öronen blöder!
 
 

Phone was stolen...

Nä men hej vänner. Minns ni mig?
Well jag har haft en trevlig helg, lite jobb, lite bästis häng och sen  ännu mera bästis häng idag och så har min telefon blivit stulen. (hoppas inte alla naken bilder jag har på min telefon läckerut nu HA-HA-HA)
 
 
 
JO MEN VISST jag har har hunnit med en massa på bara tre dagar. 
 
Kommande vecka kommer bli ungefär som förra, massa plugg och lite annat MEN nu är Thomas här så jag ska se till att samplugga med honom, Jens och Kajsa så blir det lite roligare.
 
Puss på er.

Tupac Amaru Shakur RIP

In the event of my demise 
when my heart can beat no more 
I hope I die for a princeple 
Or a belief that I had lived for 
I will die before my time 
Beacause I feel the shadow's depth 
So much I wanted to acomplish 
Before I reached my death 
I have come to grips with the possibility 
And wiped the last tear from my eyes 
I loved all who were positive 
In the event of my demise -
 
 
 
R.I:P Tupac Amaru Shakur
16 juni 1971 - 13 september 1996

Fredag.

Jag har äntligen skickat in min första uppsats och nu tänker jag njuta av att det är fredag. Jag är så trött alltså så trött så det är omöjligt att förklara.

FML

Tre dagar in i terminen och jag känner mig redan utbränd....

Bästishäng

Jag har flytt hem till Seppi! Här njuter jag av att ha min bästy nära mig. Alltså vänner ahhhh vänner och speciellt girl friends visst är det livets bästa.

KÄNN INGEN SORG!

 
 
 
Mina gymnasie år kan enkelt summeras genom en artist. Håkan Hellström. Jag har stått i långa signeringsköer, sovit på parkbänkar, ritat stjärnor under mina ögon, haft matroskläder, hoppat, trängts, skrikit och gråtit och allt det här för Håkan. Håkan Hellström. Och fortfarande när jag hör en Håkan låt spelas fylls jag av kärlek och lycka.
 
 
 
 
 
Så det är inte så konstigt att jag och Seppi min älskade Håkan vapendragare kom ut från biografen med löjligt stora leenden efter att vi hade sett "Känn ingen sorg"
 
Hela filmen som ska vara nån form en musikal baserad på Håkan Hellströms låtar är en enda stor orgie i klyschor. Det finns absolut ingen nytänkade med filmen alls.
Den över sexualiserade, sårade rikemans dottarn, den tafatta talagngfulla musikern, den galna, rockiga vännen och en jävla massa andra klyschor avlöser varandra och tillsammans bildar de en skämsfilm som bara ett äkta Håkan fan kan vara dum nog att tycka om.
 
 
 
 
För mig är hela filmen ett manifest av mig som 17 åring. Någon som drömde om mer rock'n roll och galenskap men som fortfarande var så ung och naiv så allt som jag nu ser som ihåligt och ytligt verkade poetiskt och alldeles alldeles underbart. 
 
 
 
 
Sen måste jag även tillägga att jag sen föra lördagen inte kan sluta lyssna på filmens soundtrack.
 
 
 
 
 

LIFE

Livet är så underligt.
Sedan förra söndagen har så otroligt mycket hänt.
 
Det bästa är att det mer eller mindre har löst sig med studuerna och jag har fått en kursplats. Och jag börjar imorgon. AHHHHH Jag är så lycklig över det.
 
Ett tag när jag trodde att allt var kört fick jag en sån kämparglöd så jag syrtade upp en massa nytt för att komma ifrån all ångest jag kände så nu har jag så mycket som jag ser framemot i livet.
 
Känslan av allt hade skitit sig gav mig en firheten att verkligen göra exakt det jag vill.
 
 
 
Mest av allt vet jag att jag vill mycket mer hänga med mina vänner. Jag har alltid vetat det men ännu mer just nu. Jag har de finaste vännerna i världen. Verkligen de finaste.
 

NORDISK FORUM 2014!

Igår hade jag den stora äran att få delta på Nordisk Forums mobiliseringsmöte. Feministfestivalen ska hållas i Malmö i juni 2014 och det kommer bli AMAZING!!! Jag lovar er AMAZING! Kolla in #NF2014 för inspirerande bilder på Instagram!

Välkommen?

Nej inte alls välkommen! Och syftar såklart på Obama. 18.00 går vi ut i demonstration!!!!

Life.

 
Its so sad, it's not a life
Its a storage of a man
And Im not asking
For an easy time
But Im asking
For a meaningful life

De här med ett meningsfullt liv verkar vara svårare att uppnå än allt annat i livet.
Den här hösten blir ju inte alls så som det var planerat. Det betyder inte att den inte kan bli bra. Jag vet ju att ingen kommer att göra mitt liv lyckligt åt mig så jag får se till att göra nått meningsfullt av det själv.
Frågan är bara vad jag ska göra....
 
 
 
 
 

midnatts poesi

 
I saw two shooting stars last night
I wished on them but they were only satellites
Is it wrong to wish on space hardware
I wish, I wish, I wish you'd care
 
 
Om man håller sig vaken tillräckligt länge blir man ofivilligt poetisk.
Det är nånting med sömnbrist och månsken som gör en melankolisk.

GINGER AND ROSA

 
 
 
 
 
I fredags såg jag och Jens Sally Potters nya film Ginger and Rosa. Sally Hotter har tidigare gjort Orlando som är en av mina favorit filmer så jag hade sjukt höga förväntningar. Att både Elle Fenning och Christina Hendricks spelar i den nya filmen minskade heller inte på färväntningarna.
 
Ginger och Rosa är enligt mig allt det som den perfekta tonårsfilmen ska vara. Fast jag misstänker att den kanske kommer att uppskattas mer av en lite äldre publik.
Den utspelar sig i London på sextiotalet där oron för atombomber och krig blandas med tonårshångel, framtidsdrömmar, kvinnlig frigörelse och den sexuallarevolutionen. 
 
 
 
 
 
Elle fenning gör kanske den bästa skådespelarinsatsen jag har sett i år och Christina Hendricks lyckas spela ännu en sextiotalspinuppa utan några som helst tvivel. Tillskillnad från hennes kanske mest kända rollkaraktär Jonie i Mad Men spelar hon den här gången en ångestfyld, kuvad hemmafru som tvingas leva i skuggan av sin frigjorda, rebelliska ansvarslösa man.
 
 
 
 
 
Utöver en bra storyline är filmen också otroligt vackert gjord. Och både jag och Jens kunde inte sluta prata om den hela vägen hem. Jag vill inte berätta för mycket jag tycker bara att ni ska se den!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

September

Är det officiellt höst nu? Det känns i alla fall så i luften. Snälla snälla September var snäll. Jag orkar inte med lika mycket kaos den här månaden.

 

BonjourCasey

Madly in love with all things feminist, beautiful, crazy, and full of life.

RSS 2.0