Marseille!

Är ni sugna på lite fler Marseille bilder? KLART NI ÄR! Ni får se några bilder från en fantastisk pytte pytte liten skärgårdsö som heter Frioul! Det är så vacker där! Inga bilder kan göra platsen rättvisa!

Vardag

Jag är så lycklig över att Hanse har flyttat in till oss! Vardagen blev plötsligt så mycket trevligare! Jag älskar när folk bara droppar in här och vi lagar mat ihop, tittar på film och myser!

Gott! Åhhhh så gott!

ÄNTLIGEN finns Philadelphia med chokladsmak i Sverige! Finaste Hanse kom hem med den idag! Den är så god! Fräsch och chokladig och krämig! Som en kram för själen! En helt underbar färg har den också.

Plugghäst!

Hej snyggingar! Nästa vecka är en av de mest efterlängtade veckorna! Vi har såååå mycket trevligt att se fram emot! Bland annat får vi besök av dem där fantastiska grabbarna som vi träffade och reste runt med i Marocko! En av dem träffade jag förresten redan i Marseille! Och det var ju heeeelt underbart kan jag bara tillägga! Hursom måste jag just nu gräva ner mig i plugg för att jag ska ha så mycket tid som möjligt när de väl är här! Men för att ni inte ska tröttna på mig helt bjuder jag på lite Marseille bilder! Puss på er mina vänner.

Catching fire!

Har nån av er läst "The hunger games" böckerna? Jag håller just nu på att läsa den andra boken i serien. På svenska heter böckerna Hungerspelen, Fatta eld och Revolt! FY FAN VAD DEM ÄR BRA! Det var verkligen längesen som jag längtade efter att få läsa så mycket som nu! Handlingen, metaforerna, språket och allt annat är briljant! Dessutom är de svenska översättningarna riktigt riktigt bra!

Bonsoir

Nu är jag tillbaka i Stockholm! Det har varit en underbar resa! Marseille är en otroligt dynamisk och mångsidig stad! Självklart räcker inte 4 dagar för att göra staden rättvisa! Men jag kan ju säga så mycket som att det kändes som ett straff att behöva åka tillbaka till Sverige. Hur som är jag helt slut nu! Ska lägga mig och njutningsläsa lite och sen sova! Bilder och inlägg från resan kommer komma lite då och då under veckan! Puss puss på er!

Packat och klart!

Yes då var min väska packad! Om ca 50 min ska jag möta upp min kära mor and then off we go! Det ska bli så himla skönt! SEMESTER!!! Ahhhh!!!

Helg

Den här helgen har jag verkligen vilatupp mig! Jag har bara ätit god mat, myst och haft det skönt! Igår gick jag och Jens på date! Dinner and a movie! Vi såg TED jag hade verkligen inte höga förväntningar och tyvärr hade jag helt rätt! 99% av filmen var billig, uppenbar, barslig, sexistisk skit humor! Med tanke för att Seth Macfarlane står för så mycket skratt i mitt liv var det här rena besvikelsen! Lite mer Simpsons humor än Family Guy! För uppenbar och inte alls smart! Hur som var det en bra lördagskväll. Mycket mys, skratt och pussar! Töntigt men trevligt hehe...

Saturday!

Sitter halvdöd i soffan och käkar rester från gårdagens mys middag! Samtidigt som jag försöket fiska upp nyheter om SHIP TO GAZA! Fy fan vilken tråkig nyhet! Igår hade vi i kollektivet (minus Lalle) en underbar mysmiddag med tre sorters hembakad pizza och massa annat gott! LOVELY! Nu åter till nyhetsfiskande! Nån som vet nått?

VIGÅRDA

Jag och Jens har äntligen tagit oss till Vigårda inne i MOOD gallerian! Det är inte alls konstigt att stället har blivit så populär, det är underbart där! Maten är fantastisk och billig (för att vara Sthlm) Det var såååå god mat så vi ska äta middag där också!

SHAHS OF SUNSET!

ÅHHH Herre herre herre herre! Är det nån av er som har sett BravoTV produktionen "Shahs of sunset"?
Tänk er en blandning av "The hills" och "Jersey shore" fast huvudpersonerna är 30+ och alla är överdrivet snobbiga Iranier som har flyttat till LA.
Jag och Ronak satt hela lördags morgonen och skräck kollade på hela säsongen.
Det är som att kolla på en olycka, jag ville tittabort men det gick inte.
 
 
Efteråt blev jag helt besatt av deltagarna så jag var tvungen att leta upp dem på Instagram.
Min dröm är att åka till LA, sitta i ett hörn på en fest där de alla är och bara kolla på dem och typ DÖ av skratt! DEAR LOOOORD vad störda människor det finns där ute.

SKAM!

 
 
 
 
ÅHHH vilken lättlurad sucker jag är!
 
Ingen kan ju ha missat min besatthet av nespresso kaffe aka min stora skam.
Ni minns säkert att jag berättade att vi hade "fått" en maskin, men i lördags kom ägaren till den och hämtade hem den.
En skulle ju kunna tro att det skulle leda till att jag började bete mig som vanligt folk och inse att något som kommer från mördarföretaget Nestlé borde undvikas! Men så lycklig är inte det här inlägget.
 
Fortare än ni kan säga besatt-idiot hade jag letat rätt på en ny maskin och idag efter minförsta föreläsning hämtade jag upp den.
FAIL!!!!! WHY WHY OHHH WHY är jag så svag? och varför ska kaffet vara så himla bra? why????
 
 
Men visst är hon vacker? YES jag erkänner jag har sålt min själv till THE DEVIL HIM SELF!
 
 
 
 

Chatroulette

Har ni testat chatroulette? Det är så himla roligt! Det är en chattsida där en videochattar med random människor i hela världen! Falco och jag provade det idag! Haha åhhhh vilka störda människor det finns! Det är mitt specialintresse, knäppa roliga människor!

Marsaille

Hej vänner!
 
Måndag underbara måndag...NOT!
Jag tröstar mig med att längta till nästa tisdag för då ska jag och min mamma åka på en välbehövd minisemester till Marseille. LYCKA!!!
 
Jag har aldrig varit där så det ska verkligen bli jätte kul. Jag har ju lite drömmar om att ta min älskade i handen och flytta dit en period. Maybe maybe..
 
Hur som är det ju bra att börja med att besöka staden innan hehhe.
 
 
 

Middag

Påväg...

Nu e jag påväg hem till min mamma. Det ska ätas och mysas och sen får vi också fin besök från Tyskland!

Bibliotek!

Rolig söndag not! Jag och herr Vendélle har spenderat hela förmiddagen på biblioteket! Vi har plockat på oss en stor hög med böcker som ska göra oss smartare... Ja vi får se hur det blir med den saken!

Efteråt!

Efter middagen kände jag att jag behövde lite vuxentid så jag, Ronak och Falco drog hem till Elias där Seppi väntade med skumpa och kalas! Det är så bra med varierande dagar!

Fredag

Jens bor och hans dotter är och hälsar på oss från Sundsvall så igår gick vi till fridays för att äta en barnvänlig middag! Det gör vi aldrig om! Dålig mat, för mycket folk, gråtande fjortosar och dålig service! Uch! Varför går folk dit? Och jätte dålig vegetarisk mat! NEEEVER AGAIN!!! EVER! Men vi hade ändå rätt kul för madans vi väntade i över 40 min på att bli serverade hittade vi på massa lekar! Och sånt e ju kul!

FML DAG!

AHHHHA Jag har haft en sån jäv*a FML dag! Allt har gått fel! Så nu slänger jag in handduken och tar helg! Kaffe och Modern Family kan få nästan allt att kännas bättre!

Giftigt!

Jag blev absolut inte vegetarian pågrund av hälsoskäl! För mig har det alltid handlat om en vidrig köttindustri som mördar och förstör! Trots det skulle jag vilja slänga ut en liten fråga! I dagens hälosohets samhälle där det ska rensas och detoxas stup i kvarten, hur kommer det sig att en av de viktigaste produkterna en måste lägga av med är kött? Kan det vara så att våra kroppar mår dåligt av att vi stoppar den full med kadaver? Och om det är så, hur kommet det sig att det är tex rökförbud på krogen men inte köttförbud? Vad tror ni?

Kallt!

Pluggar, jobbar, dricker te och fryser! Det är ju sjukt hur kallt det är! Usch usch!

BOB

Hej vänner! Ja som ni säkert förstod var jag och klippte av alla mina torra slitna toppar igår! Kvar finns nu bara silkeslent hår :) En kort 20's/60's Bob blev det! Jag är lite ovan ännu, men ändå väldigt nöjd! Vad tycker ni?

Diiiioooor

Kolla vilken fin väska som har blivit min! Det är tackvare min mamma som det blev så! I just loooove it!

TONY&GUY

Whats going on???

French lessons?

Skulle träffa min nyfunna vän Kevin och öva på min franska men råkade hamna på Tony&Guy! What???

GOTT??

Kalcium

Jag glömde ju att nämna att grönkål (super kale) också innehåller mer Kalcium än mjölk och att Kalciumet i grönkål är mycket enklare för kroppen att ta upp.
Nått att tänka på för alla som har fåt för sig att barn /eller vuxna) måste dricka mjölk för att må bra. De enda som som måste dricka komjölk är kalvarna!
 
 
 

SUPER KALE!

Hej vänner! Tänkte berätta för en lite om en GRYM grönsak. Nämligen SUPER KALE jag tror att det heter grönkål på svenska?!
Så här ser den fantastiska grönsaken ut.
                                        
Och smakar enligt mig som en nötigblandning av kål och sallad.
Hur som är det här en ingrediens en verkigen bör satasa på i sin kost, speciellt i sin köttfira kost
Grönkål innehåller mer järn än kött, en portion innehåller ca 5% av den dagliga dosen fiber du bör få i dig och ca 2g protein.
En portion inehåller även 121mg omega3 och 92.4mg omega6
 
Förutom allt detta innehåller grönkål även massor av anioxidanter, carotenoid och vitaminer som vitamin A och C.
 
Och inte nog med det så är verkar den även antiinflammatoriskt.
 
Om du googlar hittar du massor massor massor med grymma maträtter så som soppor, grytor, pajer och sallader på grönkål. Jag älskar att ha det i sallad eller i soppor.
 
 
                                          

Lite bilder...

Från ett litet kalas i fredags!

Sturebadet

Åh vilken FAB dag det har varit! Jag Ronak, Seppi och Sophie som hälsar på från Malmö har spenderat en heldag på Sturebadet i Hagaparken! LOOOVLY! Nu e jag som gelé i hela kroppen!

Wonder nail

Isadoras wonder nail nagellack är så bra! Den här veckan har de varit på rea på H&M (49.90kr) så jag har plockat på mig några fina färger som kommer passa utmärkt i höst jag kan visa er dem sen. Det här är i alla fall färgen jag har på naglarna idag! En jätte fin mossgrön höstlig färg! Combat khaki (705) heter färgen.

Protein!

Tips på bra och enkla proteinkällor för dig som inte ser kadaver (kött) som ett humant alternativ!

Kebelo update!

Ville bara berätta för er som kanske är sugna på att testa den hör behandlingen att jag änsålänge är sjukt nöjd! Om du aldrig har haft över frissigt hår är det svårt att förstå min befrielse! De finns till och med de som har gillat mitt friss! Men för mig har det alltid varit ångest och jobb! Jag har fått styla håret flera gånger per dag ibland för att det ska hålla! Så fort jag får en droppe vatten i håret får jag ett fågelbo. Igår gick jag i regnet och på kvällen tvättade jag ansiktet utan att oroa mig gör luggen, imorse spenderade jag noll sekunder med plattången och nu ser mitt går livligt, mjukt och frisk ut! Det är underbart!

Maten du äter...

Är inte bara mat, det är övergrepp och våld!

Dagens!

Hur lyckligen blir en inte av den här bilden?

Dear deer

Kolla vilket fint armband jag hittade idag? Jag är kär! Kan inte sluta kolla på min arm och le!

Före och efter

Här får ni se en snabb före och efter bild! Efter behandlingen så fönade Hanse bara mitt hår! Alltså inte formfönade utan bara torkade! I vanliga fall skulle mitt hår se ut som ett fågelbo då! Nu e jag ute i regnet och ska se hur frissigt det blir!

Djurens dag!

Det är inte bara kanelbullens dag idag! Det är även djurens dag! Hurra hurra!

Steg 2

Oki nu är vi på steg 2! Hanse har djuprengjort mitt hår och sen haft i Kebelo medlet! Nu fönar han det och sen ska han "AKTIVERA KEBELO" genom att platånga det! Såååå spännande!

EXTEND!

Gissa vad jag gör!!! Whoop whoop! Jag e just nu på salongen som Hanse jobbar på! Snart ska vi skrämma bort mitt friss!!! Woho!

Till dig och djuren

Jag gillar LUSH och det vet ni! För ett tag sen startade lush ett samarbete med bästa DJURÄTTSALLIANSEN! Det är en kampanj mot pälsindustrin där lush lanserade produkter vars vinst gick djuren! Nu har det utökat utbudet så ännu fler produkter bidrar till DJURÄTTSALLIANSEN! Underbara nyheter! Skynda er till lush och köp nått fint!

Kebelo system

Jag har ju redan berättat för er om hur bra min flat mate Hanse är på att fixa och trixa med hår! Och nu verkar det som att han ännu en gång ska göra mig lite lyckligare! För imorgon ska han testa (överdrivet dyra) kebelo system antifriss behandling på mig! OM det funkar så bra som alla påstår så kommer ju den här hösten och vara helt fantastisk! Imorgon kl 10.00 ska jag befinna mig på Extend så se till att klicka er in hit för att kolla hur det går!

Why vegetarian?

Det handlar inte bara om vad som är gott eller vad som är bra för våra kroppar! Det handlar först och främst om att djur inte är människomat! Vi behöver inte äta kött ändå mördar vi miljontals djur för nöjeskull!

Barn till en vegetarian.

 
Jag får ganska ofta frågan ifall jag skulle "tvinga" mina barn att äta vegetarisk mat hemma.
Först och främst måste jag ju bara säga att människor som frågar det glömmer bort att "att äta kött" inte är neutralt, alla föräldrar "tvingar" på sina barn sina egna åsikter kring mat och vad som är bra för dem att äta.
 
Men för att svara på frågan så JA! jag kommer inte köpa kött till mina framtida barn eller till någon annans barn eller till någon vuxen heller. Jag är 100% emot köttindustrin och jag skulle aldrig någonsin kunna tänka mig att bidra till den.
Det här svaret upprör många av olika anlednigar, ett av dem är att många tror att barn behöver kött för att utvecklas, vilket självklart är en väldigt dum myt.
Protein från kött är inte bättre än protein från växter. Protein är protein, och bygger på aminosyror.  
Barn behöv 10 sorters essentiellasyror för att växa och utvecklas ordentligt och alla dessa tio finns att hitta i många många olika sorters växter.
 
Mer om dem hittar ni här!
 
 
 

Mäktiga bönor!

Att bönor av alla slag är fantastiska proteinkällor vet nog många! Ändå är det folk som envisas med att köra argumentet "jag äter kött för att jag vill få i mig protein" well ta och stoppa upp era dåliga argument där solen inte skiner! Varsågod här har ni en jämförelse mellan bönor och kött! Avgör själva vilken som är nyttigast!

(Dagens recept) Vegetariska Tikkabitar med underbar sallad!

Jag ÄLSKAR indiskmat så här får ni receptet på en av mina favoriter. Jätte enkelt och sjukt gott. dessutom ser maten så fin ut så det passar utmärkt som middagsmat.
 
 receptet är för ca 4 personer.
 
Ingredienser
300 g
Quorn Bitar
3 msk Tikka Masala-pasta
150 g grekisk yoghurt funkar likabra med soygurt också.
1 lime delad
i klyftor
juice från 1 lime

SALLAD:
1 urkärnad röd paprika som
grillas och skivas i stavar
1 påse mixad sallad
hackad gurka
8 körsbärstomater, halverade
2 dl matvete (koka i förväg och låt svalna)
1 msk hackad färsk persilja
1 msk hackad färsk
mynta
 
Tillagning
1. Blanda
ihop Tikka Masala-pastan, yoghurten och limejuicen, tillsätt sedan
1-2 msk vatten för att tunna ut pastan något.
2. Förvärm grillen till (Funkar utmärlt i ugnen eller i grillpanna också.
medelhög temperatur.
3. Trä på Quorn Bitar på spett, varva med limeklyftorna
och pensla på Tikka Masala-blandningen.
4. Lägg spetten på grillen/pannan och tillaga
i 5-10 minuter. Vänd runt spetten tills bitarna är klara.
5. Lägg salladsmixen i en skål och ringla över en mild dressing efter egen smak och
servera med de grillade spetten.
 
Receptet och bilden kommer härifrån

WORLD VEGETARIAN DAY

Hej på er beauties!
Jag hoppas att ni har haft en fin måndag!
Det är ju första oktober och det innebär att international vegetarian awareness month kickas igång idag genom world vegetarian day!
 
Hela månaden tänkte jag bjuda er på massor av underbat mat, fakta och funderingar kring vegetarianism, miljö, djurindustrin och köttkonsumtion.
 
Om ni har några frågor, tips eller om ni har nått önskeinlägg så skicka jätte gärna in det till mig!
Ni kan maila till c[email protected] eller skicka in det som en kommentar!
 
 

BonjourCasey

Madly in love with all things feminist, beautiful, crazy, and full of life.

RSS 2.0