Just nu.

Myslördag hos Seppi.

 

Sadism

Det värsta med hösten är alla sadister som ger sig ut i skogen för att mörda! Jag kan inte förstå hur människor kan ha jakt som hobby. Hur kan man rättfärdiga mord? Det är så jävla äckligt!

First some sugar.

Lördag whoop whoop whoop! Snart ska jag träffa Seppi och gå på bio. (Det blir mycket sånt den här helgen) men först lite brunch Canadian style.

Fredag!

Äntligen äntligen äntligen helg! Jag är så trött! Den här helgen tänker jag bara göra sånt som e kul. Och jag ska börja med dinner and movie med Jens! Så sjukt efterlängtat!

Hår och grejer.

Min stackars naiva mamma kom hem till oss igår. Hon trodde att hon bara skulle komma hit och äta lite middag och njuta och sånt. Men direkt efter maten tyckte jag att det var en briljant idé att låta henne klippa mig. Jag bor med en proffsig frisör men jag tyckte att min trötta mamma kändes som ett säkrare kort. Nu är jag alltså korthårig igen. Jag erkänner att jag trivs mycket bättre i lite längre hår men mina toppar var så äckligt slitna så det fick bli en kort Bob igen.

Beach walk

Den här parfymen blev det. Replica (Beach walk) av Maison Martin Margiela. Den är verkligen underbar. Ta sniffa på den om ni har vägarna förbi nån butik dom säljer parfymer.

Parfym-djungeln.

Jag har ärvt min mammas stora parfym intresse.

Jag har perioder då jag blir helt besatt av dofter.

Idag efter jobbet mötte jag upp min mamma som alltid luktar gott för att köpa en ny parfym.

Och jag hittade en som är absolutely lovely.

Vilken det blev får ni se imorgon. Nu ska jag mysa med Jens.

 

 

Vädret är ju i all fall fint

Life sucks! Så är det! Vad ska man göra när alla ens planer skiter sig? Dust your self off and try again? Men om man inte har nån ork kvar då? Jag tänker att jag ska fylla dagarna tills jag säker vet hur det blir i höst med små saker som gör mig glad. Typ trevliga promenader, bästishäng och sen bara njuta av de sista soldagarna.

Sockerchock

Min lägenhetskamrat Anil har varit på semester på Island och idag kom han hem med en massa torkadfisk och islänskgodis. Jag hoppade fisken och gav mig på chokladen. Och nu har jag hjärtklappning av allt socker och kan inte sova! Bra jobbat Casey!

 

Idag.

Jag har kört fast! Varje dag vill jag bara ha blommigakjolar och klänningar och hatt. Jag har sånna perioder. Jag hade kort kjol idag... Jag borde kanske ha låtit bli. Det blåste nämligen väldigt mycket... Och färgen på mina trosor är numera ingen hemlighet.

 

 

 

I en bättre värld!

Ibland önskar jag att mänskligheten går under så att alla andra arter får en chans till ett bättre liv!

 

Flower power

Eftersom jag var ledig idag passade jag på att göra det lite extra fint här hemma! Jag köpte lite blommor och "vaser" och sånt och det blev genast så mycket finare i vardagsrummet. Vad säger ni? Ser det hemtrevligt ut?

Sexy baby

 
 
När jag ändå är i gång ska jag tipsa er om en sjukt bra dokumentär som jag såg igår.
 
Den heter Sexy baby och handlar om det över sexualiserade samhället som vi lever i, där allt ifrån socialamedior till matreklam använder sig av sex.
Det är verkligen en sevärd dokumentär för alla. Speciellt för yngre kvinnor och deras föräldrar.
 
 
 
 
länken hitter nu här (SEXY BABY)
 

fairness cream

Igår kväll sände SVT ett klipp om fenomenet hudblekningsmedel. Det var verkligen jätte intressant, och olika personer intervjuades om fenomenet. Det är väldigt vanligt i Asien, och vissa länder i Afrika. Jag vet ockås många Iranier som anser att det är mycket vackrare med ljushy så till den grad att jag uppfattar dem som otroligt rasistiska.
 
En väldgt klok kvinna pratade om just det rasistiska i det här fenomenet och hon menade att det är en kvarleva från kolonialismenstid, vilket jag absolut håller med om.
 
I klippet på SVT visade de även en reklamfilm från Indien som jag kände att jag måste visa er.
 
 
 
 
 
Den är verkligen vidrig. Jag förstår självklart inte mycket men det jag färstår är ungefär att kvinnan har blivit brun på sin smester och hennes vän ger henne tipset att använda hudblekningsmedel och efteråt ser hon både vit och blond ut och hon misstas för att vara en "västerlänning" vilket är det bästa som kan hända en "mörk" kvinna! Det är verkligen vidrigt! Dessa skönhets ideal får mig att vilja spy!!!
 
 

God natt!

Imorgon är jag ledig. Vad ska jag hitta på då? Kanske en spadag? Jag ska kolla upp det. Eller loppisdag kanske... Ahh jag har så många valmöjligheter LOVELY. Vad jag inte ska göra är att stressa över att jag inte kan somna, för imorgon tänker jag faaaan ta sovmorgon och sen äta värsta lyx frukosten.

 

<3

Dagens materiella-kärlek är utan tvekan de här solglasögonen från & other stories. Lite sådär lagom lekfulla med fina detljer fast ändå lite seriösa så jag kan ha dem i skolan eller på jobbet. Och att "glaset" är lite rosa/lilatonat är ju också fantastiskt för hela världen målas rosa och det är ju himla trevligt.

 

 

 

Persisk mat

Persisk mat är verkligen så gott. Och nästan alla rätter går att göra vegetariska, vilket är ett måste för att jag ska gilla det. Idag när jag och Jens var i mataffären hittade vi Zereshk som är sjukt goda sura bär man har i maten. Fan vad glad jag blev. Det är så bra att ingredienserna blir lättare att få tag på. Jag hoppas att persisk mat ska bli större i Sverige, det behövs!

Vigårda

Middag och sånt på vigårda. Jag blir så deppig när jag tänker på att sommaren snart är över. Jag ska verkligen fortsätta njuta så länge jag bara kan.

Söndag

Jag är så seg idag. Jag bara hänger i sängen, dricker te och kollar på onödiga intervjuer. Om nån timme ska jag träffa min pappa och mysa lite. Men just nu kan jag inte ens ta mig upp ur sängen.

 

Lördag

Det här är första dagen på så länge som jag inte har något viktigt att göra. Inget plugg, inga viktiga papper att sortera, inget jobb.. Nada, rien, hichi! Jag och Jens har njutit av en härlig brunch och nu softar vi. Och vädret är ju också underbart.

Och såhär valde jag att se it idag!

 

Hope!

Jag kan inte ge upp min dröm om Marseille! Även om det skiter sig med SU den här terminen så känner jag att jag måste kunna fixa det på nått sätt! Jag menar kolla in den här titeln den säger ju allt!

Marseille är ju staden för mig!

Ja antingen de eller så får jag väl fly tillbaka till BCN. 

 

Tidsfördriv på arbetstid.

I brist på annat så försöker jag bli lite andligare. Det funkar! Sen ska jag bänka mig på en väns balkong och kedjesvallra i några timmar. Men innan det fördriver jag tiden med lite visdomsord.

 

Igår.

Ni ska veta att jag VERKLIGEN anstränger mig för att inte vara bitter och arg. Det är inte så lätt just nu. Min metod är att helt enkelt komma ut, jobba, skratta, träffa vänner och ignorera mina hjärndemoner. Det funkar...ibland. Igår kväll tvingade jag mig ut för bästishäng och det var fantastisk. (Förutom att jag råkade slå Jens på hans brutna arm så han nästan grät, och fick spendera hela morgonen på akuten...sorry)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Just nu.

Imorgon är det min och Jens bröllopsdag.

Kan ni tänka er att det redan har gått tre år! Tiden går så snabbt när man har kul. Jag vet att det är fett smörigt men jag tror att vi har det bättre än någonsin just nu.

 

Just nu försöker jag i alla fall komma i "romance mood" ni vet, stänga av alla jobbiga tankar och njuta lite. Jag tog en lång lång dusch och nu gör tar jag en fotbad, Eller heter det ett fotbad? Well well jag tar ett i alla fall. Det är så sjukt avslappnande. Jagälskar att pyssla om mina fötter.

 

Nu när jag tänker efter så tror jag att det heter ETT FOTBAD. Jo men så är det nog...

Orange is the new black.

När jag ändå är på G ska jag också tipsa er om en av de bättre serierna jag har sett.
ORANGE IS THE NEW BLACK!
Den handlar om ett kvinnofängelse och allt som händer där. Den börjar som en komedi, en mörk komedi men ganska snabbt inser man att det är allvar och det komiska blandas med tragiska öden och orättvisor.
Alltså mycket skratt som fastnar i hansen. Plus att den många gånger är väldigt feministisk och samhällskritisk på ett sätt som inte är vanligt för typiska "tjej serier" (jag hatar att jag nyss använde det ordet) Jag, Jens och Anil nötte igenom första säsongen på några dagar bara. Och vi var alla helt tagna.
 
SEE DEN! bara gör det oki!!!!
 
 
 
 

Candidly Nicole

Jag minns inte om jag redan har tipsat er om det här men om ni gillar att skratta och om ni gillar Nicole Richie (eller om ni inte gillar henne men vill börja göra det) så ska ni kolla in CANDIDLY NICOLE Det är små korsta videon när Nicole gör lite olika saker. Hon är verkligen ont i magen rolig!!!!
 
 
 

LOST...

Jag ska vara ärlig mot er. När jag började blogga tänkte jag att jag alltid ska vara 100% ärlig och riktigt så har jag inte alltid varit. Inte för att jag har ljugit men vissa saker har jag valt att hålla för mig själv. Vilket jag kommer att fortsätta med för att vissa saker är helt enkelt privata. Men jag tänkte ändå öppna upp mig lite nu. Jag har sedan juli haft en riktigt jobbig period. Främst för att det har uppstått en massa massa komplikationer med mina betyg och min ansökan till SU som har gjort att jag just nu inte har den blekaste aning om hur min närmsta framtid kommer se ut. Ovissheten har i sin tur fört med sig mycket funderingar kring livet, framtiden, drömmar mm. Jag är en sökande person som ännu inte har hittat min plats och just nu känner jag mig mer vilse än någonsin. Jag är helt enkelt lost och jag vet inte hur jag ska hitta "hem" Jag tror inte på att man ska gömma sig i dystra tider och bara visa sig när allt är bra så jag ville bara dela med mig lite. Tack älskade vänner för att ni trots mina upp och ner gångar följer mig i min vardag. Det betyder så mycket.

   

 

BAREGE MUSTARD.

Jag har länge letat efter det perfekta senapsgula nagellacket. Jag hittade ett på & other stories dom jag verkligen gillar. Det är första gången jag testar deras nagellack och jag är verkligen nöjd. Gult i alla nyanser är en svår färg så jag tänker att de andra färgerna ska vara riktigt bra också. Vad tycker ni? Ett steg närmare hösten...

 

 

På väg hem.

Jag e helt slut efter jobbet men det känns ändå bra.

Jag tänkte bjuda er på lite suddiga bilder från igår. Suddiga bilder är ändå bättre än inga bilder alls eller hur.

Vi kan kalla dem konstnärliga så låter det lite bättre.

 

 

 

 

 

Why Ohhh why!

Jag borde ha stannat hemma igår ikväll men att gå på en en väns spelning med alla jag älskar lär roligare. Idag känns det mindre kul. Jag e på jobbet och vill typ dö! Fortsätt sova Sthlm. Det är mitt råd.

And other stories

Nog för att H&M mega imperium känns skrämmande men jag erkänner ändå att rent estetiskt, materialistiskt och ytligt så gillar jag verkligen "and other stories" speciellt deras produkter och smink borstar. Just saying.

Så här ligger det till!

Världen är fucked up! Och Sverige är inget undantag. Antingen så kan ni vara en del av problemet eller så kan ni (vi) engagera oss och göra allt i vår makt och lite till för att förändra världen. Börja med att gå på asylstaffeten i Hallunda (Skärholmen) den håller på till 17.30 idag!!!

Jag är inte rasist men...

Problemet med rassar är att de är så jävla korkade.
 
 

Grinda dag två...

Andra dagen på Grinda gick vi upp tidigt för att njuta av våra sista timmar på ön.

vi tog en liten promened ner till vattnet och allt var så tyst och stilla...

 

 

 

 

 

efter frukosten som vi åt på klipporna tog vi en sista promenad runt på ön 

 

 

 

 

Grinda är inte den finaste skärgårdsön jag har sett men det är rätt myisgt ändå..

 

 

Om man gillar långa skogspromenader är det den perfekta skärgårdsön

 

 

eller om man vill plocka blåbär

 

 

 

 

 

Ön är väldigt genuin fortfarande...

 

 

Sedan väntade vi in båten...

 

 

När vi kom till STHLM var det loppis och vi passade på att kolla runt lite...

 

 

Så jävla kul

Just nu...

Slappar vi hos mamma och njuter av hennes balkong.

Söndag

Hej vänner. Vi sitter och väntar på båten nu. Det har varit så lugnt och härligt här. Och det verkar som att vi kommer att lyckas undvika regnet. Whoop whoop

Skärgårdshäng

Vi har redan hunnit med en låååång (för lång) skogspromenad, grillning och typ lite bad. Det är inte jätte varmt här men det funkar absolut!

Nu blir det lite middag och mys...

 

Loving it.

På tal om Brandy Melville så rockar jag en klänning därifrån idag.

Jag köpte den i Kanada men den finns i massa olika mönster i butiken i Sthlm med.

Det är en av mina favo klänningar just nu och jag har redan haft på mig den mer än jag vill erkänna.

 

Boating

Nu är vi på båten på väg ut till Grinda!

Imorgon

Vi fick smak för det här med lantliv så imorgon åker vi till Grinda ute i skärgården. Lite skärgårds mys känns ju som den perfekta lördagsaktiviteten! Jag hoppas på en massa kohagar och mjuka får.

Lydmar

Lite häng på Lydmar är ju alltid trevligt! Sen att Suvi spelade där också gjorde ju det hela ännu trevligare.

 

 

 

 

BRANDY MELVILLE!

Har ni hört om butiken Brandy Melville? Jag har länge varit smått besatt av deras kläder. När vi var i Kanada var jag pinsamt exalterad över att gå dit! Och nu har de öppnat i Sthlm också. HURRA fucking Hurra! Det är verkligen alltså verkligen kläder och accessoarer helt i min stil! Typ grunge, hippie, vintage. Och priserna är helt oki också.

 

 

 

 

 

 

 

VILL HA!!

Det var längesen jag kände ett sånt här ha begär!!! Jag vill så så såååå gärna ha den här muggen.

Höst...

Det ligger så mycket löv på marken redan... Usch vad jag inte känner mig redo för en kall höst. Jag ska verkligen ta och njuta av de sista sommar dagarna.

HLR

Jag var ju som jag nämnde på HLR (hjärta och lugn räddning) kurs idag. Verkligen jätte intressant. Jag som aldrig tidigare har jobbat inom sjukvården hade så mycket att lära mig. Good shit helt enkelt!

skit tisdag

Usch jag har varit på så sjukt  sjukt sjukt dåligt humör hela dagen. Det värsta är att jag verkligen har anledning till det också men det ska jag inte tråka ut er med! När alla våra andra planer en efter en sket sig lyckades Jens i alla fall få med mig ut på en kvälls promenad och det var typ den här skit dagens höjdpunkt!

 

En inte så glad tjej

en fejk glad tjej

Stockholm är så sjukt vacker

 

well well..nu ska jag försöka sova...

vilket säkert inte kommer att gå så bra eftersom jag nyss drack ett stort glas iskaffe.

Imorgon ska jag gå en kurs i hjärt och lugn räddning. WHOOP WHOOP. Mina nyfunna kunskaper ska jag använda till att INTE rädda livet på handläggarna på Antagning.se.

(det här inte ett hot, utan bara lite roliga sarkasm)

Bloggar som en kratta...

Hm vad betyder det egentligen det här med att göra saker och ting som en kratta? Nån som vet varifrån utrtycket kommer?
 
Hur som så bloggar jag sjukt dåligt just nu...jag vet inte vad det är, jag bara glömmer bort att fota och sånt..
 
Förra veckan var till exempel min moster på besök från Lund. Och det var ju himla trevligt...varför fotade jag inte en massa då? Vi åt en grym lunch, shoppade och hade det allmänt bra i solen...
Sånt borde jag ju ha fångat på bild för att blogga om..men jag bara glömmer bort det.
 
Här får ni i alla fall se en bild som hon har tagit...
 
 p.s: syns det att jag gillar det här med highlighter? WELL I DO!!!!
 

UNG OCH GRYM!

Nått som gör mig sjukt arg är när äldre personer klankar ner på den "yngre" generationen. det brukar vara allt från att de är lata till att de inte kan sätta ifrån sig sina telefoner och socialisera.
 
Även om jag gillar vintage så är jag övertygad om att det inte alls var bättre förr. Och att det dessutom är enklare att var social idag, att prata med någon på facebook eller "gilla" en bild på instagram är inte mindre socialt än att sitta och prata strunt med nån live. Det många av mina närstående äldre vänner eller släktingar gör när de "socialiserar" är att hålla långa födreg om totalt oisntressanta fenomen utan att ens kolla av att motperten verkligen vill lyssna. Hur socialt är det? Det är ialla fall min förenklade åsikt.
Och sen har vi det faktum att den yngre generationen har gett upphov till så mycket grymma uppfinningar som det här till exempel...
 
 
 
 

Historisk händelse...

 
Just nu i denna stund avsmakas den första konstodlade burgaren.
Den är gjord på 100% konstodlatkött! Alltså inga döda djur.
 
 

En kolonilott

Det är så fantastiskt med koloniliv!

Vi hade det så trevligt igår. Det här var precis vad jag behövde.

 

                                               glad tjej påväg till Å-berga

 

                                         så här fint är det...

 

lite koloni-häng

 

 

trots att vi är i skogen kan vi inte lägga ifrån oss telefonerna...

 

vi körde på en stunds partnerbyte....

 

sen gick vi hem och satta igång grillen och hällde upp skumpa till alla

 

på landet diskar man utomhus

 

Igår kväll var det Jens som fick agera grillmästare

 

makarna Vendélle

 

 
                                              på natten tände vi en brasa och kokade te...

 

Hey ho!

Hey ho off to landet we go!

sommar lov?

Jag är den enda studenten som alldrig har lov! Till och med min pappa som annars tycker att hela livet borde handla om studier tycker att jag borde lugna ner mig! Well well...snart är den här kursen slut och jag är som vanligt sen med alla mina inlämningar vilket förklarar varför jag har varit så MIA. Jag har självklart haft lite tid för vänner och familj men jag kände att jag ville hålla det privat. Imorgon ska jag i alla fall åka ut till Åkersberga och några vänners kolonistuga för att mysa lite.
 
Jag och Jens var ju där förra året och det var verkligen så himla trevligt. Den här gången ska vi åka dit med Ronak och Thomas vilket är ännu trevligare.
 
Bilder från förra året...
 
 
 
 
 
 

BonjourCasey

Madly in love with all things feminist, beautiful, crazy, and full of life.

RSS 2.0