Confutatis.

I lördags var jag på dramaten och såg Amadeus.
Inget jag känner att har ett större behov av att rekomendera...filmen är bättre och även den är ju inte heller ett mästerverk.
Något som däremot är att mästerverk är Mozarts musik. Jag försäker neka min kärlek till klassiskmusik för jag vill vara cool och sen vill jag inte härma min mamma som har en närmast sjuk besatthet av klassiskmusik.
 
Men idag när allt har känts lite grått och tråkigt... har jag lyssnat på Mozarts Recuiem...ahhh det är magi...inget annat beskriver musiken bättre...magi.
 
 
 
 

Lite kärlek är allt som behövs!


I was never really insane except upon occasions when my heart was touched.~ Poe in a letter, 1849 ~


GIRLS

Ibland vaknar man upp och hela livet känns som en enda uppförsbacke! Varför är det så?
 
När jag har sånna dagar vill jag bara mysa med vänner och ägna mig åt sånt som värmer...
Typ dricka lovely-kaffe och titta på nya säsongen av GIRLS!
Äntligen är säsong 3 igång! som jag har längtat.
 
 

Plugget får vänta en liiiten liiiten stund...Det är nämligen kaos i mitt huvud just nu...

Workout flow!

Jag har kommit in i ett riktigt bra workout-flöde! Känns sjukt bra! Min dröm är att hitta nån som är mycket mer motiverad än jag och som kan peppa mig och få mig att göra ännu mer.... Var hittar man en sån? 


Varför vegetarian?


För att jag inte kan komma på en enda anledning till varför människor ska ha rätten att mörda andra levande varelser! 

När en gravid kvinna tvingas tigga på sthlms gator...

Jag läste nyys den här "nyheten" på SVTs hemsida! Jag vet inte ens vart jag ska börja. Det enda jag kan få fram är fan ta det här vidriga skit samhället.

Nästa gång en tiggare ber dig om pengar och du tittar bort ska du komma ihåg vems blick du vägrade möta.

Att ge bort några få kronor är inte en lösning, att kämpa för en bättre värld är, men medans kan dina småpengar handla om skillnaden mellan liv och död för någon annan.

 

 

Simona och Dragosh väntar sitt första barn tillsammans. På dagarna måste Simona tigga på gatorna i Stockholm och på natten sover paret i läger skogen –maten lagas mitt i snön. SVT har filmat Dragosh och Simonas vardag i det romska lägret, byggt som en kåkstad.

Man tror knappt sina ögon när man kryper in i den lilla husvagnen, men inne i den bor hela familjen Nicolai, med fyra vuxna barn. Utanför är det flera minusgrader. Inne i husvagnen är det ganska varmt tack vare kaminen som pappan i familjen byggt av en gammal plåthink.

– Jag kom hit för att söka jobb, men hittade inget för att jag inte kan språket. Jag tiggde på gatorna och sparade ihop pengar och köpte ett tält för att sova i.

Sov i tält

Under sommaren bodde dottern Simona i tält i skogen tillsammans med sin pojkvän Dragosh. Nu bor på vintern bor de på härbärge, eller när det är fullt där, i husvagnen ihop med resten av Simonas familj. Paret träffades i soppköket vid Klara kyrka.

– Hon hade en stor plastkasse med tomburkar som hon samlat och skulle panta. Vi blev kära i varandra, det sade bara ”klick", berättar Dragosh.

Kärleken är stark och äkta, men nu är Simona gravid. Och hon är rädd.

SVT: Vad ska du göra om Dragosh inte kan hitta ett arbete?

– Jag vet inte. Jag har varit gravid två gånger. Det första barnet förlorade jag eftersom jag bodde på gatan som tiggare, säger hon.

I lägret som ligger i stockholmsförorten Högdalen, träffar vi också Anna Öqvist. Hon försöker hjälpa Simona. Eftersom Simona är EU-migrant men inte har något jobb och ingen sjukförsäkring från Rumänien, så har hon ingen rätt till mödravård i Sverige.

– Jag ringde runt till flera olika mödravårdscentraler. Jag fick olika svar från alla, så det var inte helt lätt att boka den här tiden till henne, säger Anna Öqvist.

SVT: Det var ingen som direkt ville ta emot henne?

– Definitivt inte.

Klockan är åtta på kvällen och det är dags för Simona och Dragosh att ta sig till Värtahamnen och ställa sig i kö utanför ett av de två härbärgen som tar emot EU-migranter - en resa genom hela staden - på chans.

I kön får de först veta att det bara finns en sängplats kvar inne på härbärget. Beskedet är vardag för dem.

– Om bara en av oss får plats brukar vi gå härifrån tillsammans och sova i lägret. Jag vill inte lämna henne ensam därinne, säger Dragosh.

Sista platserna på härbärget lottas ut

Simona berättar att det känns jobbigt att som ensam kvinna klä av sig och sova i en sal full av okända, mestadels män.

- Vi har bara en plats kvar, blir beskedet från Isak, som arbetar i dörren på härbärget.

- Men klockan 21.30 vet vi om det finns en plats till. Tyvärr, sådant är livet, men det är åtminstone rättvist eftersom vi har lotteri, lägger han till.

Lotteri om de sista platserna inomhus

De sista platserna på härbärget lottas nämligen ut varje kväll. Det är det mest skonsamma sättet att avvisa människor på, berättar personalen för SVT.

Men den här kvällen är det mindre folk än vanligt. Dragosh och Simona erbjuds sängplats inomhus. När lotterna den här kvällen delas ut i kön utanför ingången finns det bara två nitlotter.

Och på grund av vinterkylan skickar Filadelfiakyrkan ut bilar som ska hämta upp åtminstone några av dem som inte får plats på härbärgena. Men en man som drar en nitlott vänder bara om.

”De har inget val”

Många av de fattiga EU-migranterna i Stockholm kommer från Rumänien. Carolina Nilsson arbetar på Frälsningsarmén som driver härbärge för EU-migranter som inte är välkomna någon annanstans. Hon menar att problemet med kåkstäder dit hemlösa romer tar sin tillflykt, är här för att stanna.

- Det finns ungefär en och en halv till två miljoner romer i Rumänien och om inte Rumänien börjar ändra sitt sätt att hantera de här människorna och lyckas med att ge dem jobb, så kommer situationen här att fortsätta, säger hon.

- I Göteborg har man haft många barnfamiljer. Från Malmö ringde mina kollegor och undrade lite desperat vad vi skulle göra, så där öppnade de också upp ett härbärge i kyrkornas regi, helt byggt på volontärarbete. Så det här växer.

Enligt Carolina Nilsson, som själv besökt romska byar i Rumänien kommer romerna hit för att de här åtminstone kan få pengar till mat, och klara sina familjers överlevnad.

– De har inget val. De kommer hit, stannar så länge de har möjlighet, samlar in så mycket pengar som möjligt, de skickar hem till sina barn. De vet att ju mer pengar de kan få ihop här, desto längre kan de stanna hemma hos sina familjer innan de är tvingade att åka hit igen. Så ser situationen ut för de romska tiggarna. Och den situationen kommer att växa, konstaterar hon.

Innan vi själva åker hem och lägger oss tittar vi förbi lägret i Högdalen igen, det som är byggt som en kåkstad. Det är tyst mellan husen. Skogen badar i månsken. Vi knackar på en koja och bjuds in i ett litet rum, isolerat med madrasser.

- Det här mitt hus. Vi eldar här, säger kvinnan som byggt huset tillsammans med sin man.

- I Rumänien finns ingen mat, det finns det här, säger han till oss.

Sedan får vi se hur man lagar maten, mitt ute i snön, över öppen eld. Simonas familj gör i ordning lite ägg. Av brodern David får vi veta att det värsta problemet i lägret är bristen på rent vatten.

SVT: Har ni toalett?

– Nej.

SVT: Skogen?

– Skogen, ja.

SVT: Borsta tänderna?

– Nej. Ingen dusch, ingen toalett. Inget vatten. Det är svårt att leva såhär.

länk

Crazy-Casey

 
 
           
 
                                                
 
“I hope she'll be a fool -- that's the best thing a girl can be in this world, a beautiful little fool.” 

Lite bilder från en fantastisk lördag!








Nyårs resume. (lite sent men ändå inte sååå sent)

Beskriv året med tre ord.

Oförutsägbart, känslosamt, BRA!

 

Vilka ser du som de största händelserna under året?

Jag och Jens åkte till Kanada och blev totalförälskade i mina släktingar.

Vi lärde känna dem påriktigt och Jens fick också en egen relation till dem.

Vilket verkligen betyder så otroligt mycket för oss båda.

 
 
 
 
2.  I augusti grät jag floder över att antagning.se slarvade bort mina betyg, men sen ordnade allt sig och jag som alltid varit så skeptisk till Södertörn älskar nu att gå där och jag ÄLSKAR mina nya vänner där mer än vad jag trodde var möjligt.
 
 

 

Har du blivit bättre på något?

Jag har absolut blivit så mycket bättre på lingvistik och Engelska. 

 

Sen har jag blivit bättre på att göra lite som jag själv vill. Typ tolka för att jag faktiskt är bra på det och våga be om en högre lön för att jag vill, och kan.

Och jag har börjat hänga med människor som får mig att må bra och slutat hänga med de som bara tar energi. Visst är det tråkigt att inse att vänner som man egång haft så roligt med inte är så fina som man trodde, men sånt är livet antar jag. Det bästa är väll att man lär sig att förhålla sig till det....

 

Och sen har jag ju blivit Boule proffs också.

 

 
 
 

 Vad var extra dåligt med året?

Jag har fortfarande inte lärt mig att hantera stressen jag känner inför skolan mm. Jag mår otroligt dåligt i perioder och jag känner mig alltid lika dålig för att jag ens mår dåligt...ond spiral det där

 

Sedan har jag fått ta ett beslut som fortfarande gör så otroligt ont att jag egentligen inte ens vill tänka på det. Bara av att jag skriver det här nu får jag tårar i ögonen. Utan att säga mer än vad jag vill så har jag fått avsluta en vänskap som har betytt väldigt mycket för mig.

 

Vad var extra bra?


Det här året har jag träffat så otroligt fina människor som har hjälpt mig att finna ro i mig själv. 

Thomas från Frankrike har flyttat hit och det har gjort vardagen så mycket bättre.
 

 
 
 
 
 Vad skrattade du åt?

Förutom det uppenbara det vill säga alla mina sjukt roliga vänner, har jag skrattat åt alla Iranier i Toronto, världens bästa serie Misfit, och så Peter Griffin så klart.

 

Lärde du känna några nya människor?

 

Många! Men den som överaskande nog har kommit att betyda helt galet mycket är Isak i min klass.

Han är verkligen min Brother from another mother!

 

 

 
Och så slutligen; dina planer inför 2013?


Jag har sjukt höga förväntningar på det här året. Jag har tackat nej till en plats på en skola i Frankrike för att jag verkligen trivs riktigt bra i sverige just nu...WHAAAT? haha ja men så är det.

Jag kommer  fortsätta på SH. Jag älskar verkligen att nörda ner mig i Engelskan. Jag känner att jag äntligen gör nått jag älskar.

 

Jag är kär...kär och galen ... och det känns helt underbart. Jag vill förtsätta sätta eld på känslor och testa sånt som känns farligt och fel men ändå bra.

Och bränner jag mig får det väll bli så! Jag är ju ändå så otroligt bra på att deppa och jag vet att alla sår läker tillsut. Bring it on!

Mer golvhångel 2014!!!!

 

Jag hoppas även på fler roliga tolkjobb!

Annars vill jag bara fortsätta utveklas och lära mig mer. Jag känner mig så nyfiken och intresserad av allt just nu. 

 

Och snart får vi även en ny Inneboende. (mer om honom i februari) men jag har en känsla av att livet med honom kommer bli nått utöver det vanliga.

 

 

 

 

Den här mannen!

 
Her heart sank into her shoes as she realized at last how Much she wanted him. No matter what his past was, no matter what he had done. Which was not to say that she would ever let him know, but only that he moved her chemically more than anyone she had ever met, that all other men seemed pale beside him.

Gubbslemslåten!

ÅHHHH jag börjar nästan gråta snart.
Jag vill sååå gärna se avsnittet....Jag menar lyssna bara på den här låten!
 
 
 

FITTSTIM!!!!

Fan det här ett förjävligt straff!

kl 21.00 var jag inte hemma så jag missade första avsnittet av Fittstim på svt.

Fast altså hade jag varit hemma hade jag ändå inte kunnat se de på TV för jag har ingen.

Varför finns inte hela avsnittet på SVTplay? Och sen debatt på det! Helkväll av njutning (eller kanske inte)

Snacka om ett hårt straff. Jag får lite panik!

 

 

Rebell?!?

Jag har lekt rebell och missat tre bokade träningspass så nu får jag inte boka nått på 3 veckor! (Fett taskigt) Istället får jag lyfta skrot på gymet med alla andra gangstrar! Känns bra! Fuck the system.... 
Här står jag med mina spagettiben och tar bilder på mig själv! HEEELT NORMALT!!! 

Sambo

Så här ser det ut när vi får en ny sambo!
 
 

Igår kväll skrevs kontraktet och i februari flyttar han in! Vår nya sambo Jonas! Ännu en ny era börjar snart! Life.... 

Väntan, längtan och tvivel....

Ni vet den där känslan av att all ens lycka och hopp hänger på ett enda svar!
Den känslan har varit dagens känsla!
Jag och Isak har suttit och maniskt kollat våra emails ihopp om ett svar som skulle bekräfta att vi klarat kursen och att vi båda ska få fortsätta nörda ner oss.
 
Efter några cigaretter, för många koppar kardemummate och en överdos av ångest kom mailet. Och nu tänker jag... Hur kunde jag ens tvivla? Klart vi klarade kursen? Varför skulle vi inte göra det? Varför ska jag alltid tvivla?
 
 
 

När man vaknar upp till det här!!!

Sånt här händer om man bor i ett kollektiv med riktigt fina människor som har riktigt fina vänner!
 
 


Middag

Nyss hemkommen från en super god middag.
(PS: det var jag som lagade maten så jag ska nog spara på skrytet)
 
Jag älskar! Alltså verkligen älskar vardagshäng.
 
skål för det...
 

ett dukat middagsbord...
 
 
En tallrik med för god mat. Chevre chaud och magisk sallad med lite annat gött.
 
 
och en till Casey bild
 
 
 

Nail poetry

Jag insåg nyss att det var längesen jag la upp en naggelacksbild! Blev sugen på att trotsa allt det gråa därute och köra på mega glittrigt från OPIs vinterkollektion.
 
 
Wonderus star från OPI. 

Dagens bästa

Körde nyss ett svinskönt träningspass med Jens! Så jävla nice! Det här året ska jag verkligen styra upp min rygg så jag slipper ha så ont hela tiden!
 
 


Japp jag har blibit en sån nu...en sån som fotar sig själv på gymet...all min värdighet är borta...I KNOW!

Ledig.

Jag är ledig hela den här veckan! Jag är verkligen i stort behov av en vilovecka!
Jag ska  bara slappa, pyssla, skriva, träna, laga god mat och läsa! Just läsa ska jag göra en massa!
 
Ett av mina bästa minnen från Alperna var när jag och min fina vän Kajsa hängde på afterskin en hel dag och läste i solen!
Vi läste dessutom samma bok! Lyckan var verkligen total den dagen.
 
 
 
Nu ska jag läsa den här boken
 
 
Vi får se om den är lika bra som alla säger! 

Post-tenta-syndrom

Jag känner mig helt tom nu!
Sista tentan är inlämnad och nu väntar jag bara på svaret för att få veta vad jag ska göra härnäst!
 
 
 
 
Så här ser man ut post-tenta
 
 
 
 
 
Och såhär ser man ut post-dusch, smink och sånt!
 
 
 
Nu ska jag åka och träffa min kära far! 

Livet!

Sitter i skolan och ångestar inför den absolut sista tentan för den här terminen!
 
 
 
Tur att man har så jävla fina vänner som boostar upp en även när man inte riktigt förtjänar det! 

BAANG!!!

Sätter på mig min tröja med ett ONOMATOPOEIC ord på och drar till SH för att slamdunka ännu en tenta!!!
 
BAANG NU KÖR VI!!!
 
 

Just nu!



Jaha då var det igång igen! Kom hem igår natt och slängdes genast in i pluggångest och panik.
Jag har tjatat om det förut men nu gör jag det igen:
Mina kursare är verkligen det bästa med världen just nu! (och typ alltid)
 
 
 
Isak tog med sig en vattenkokare och jag tog med massa te!
Vi kör alltid på plugg-mys-delux!
 
 
 
 
 
 
 

Dernier jour à Paris!

Idag är ingen lycklig dag för det är sista dagen för den här semestern (ingen hurra på den) usch ångest och tråk! Jag längtar inte hem för på onsdag har jag en mega tenta som jag verkligen verkligen inte har pluggat till!
(Lika bra att boka in en omtenta nu)
OH well well jag har haft alldeles för kul för att tänka på tråkigheter så det får vara värt det!
Jag lovar att göra ordentliga semester updates när jag kommer hem mm tills dess får det bli lite ströinlägg!
Är ni sugna på att se lite mer bilder så är ju Instagram att rekommendera :)            
 
Här får ni se två bilder från förrigår när vi alla var ute i Paris med Thomas Hockeyvänner!
 
 

Ett helt bord med 60 procentig Te punch.
De är smått galna de här fransmännen
 
 

Dernier soir

Sista middagen med det här gänget för den här resan är nu över!
Imorgon åker de flesta hem men jag, Jens och Thomas stannar liite till!
Jag har redan ångest över att lämna frankrike!
 
 

 Här sitter vi runt middagsbordet hos Thomas föräldrar.
Tänk att det där mötte i Marocko för snart två årsen har lett till så himla mycket fina stunder.
LIFE!

Update!

Vi är nu tillbaka i Paris efter en heeeelt fantastisk Alpresa! Vi har haft det bättre än vad jag hade vågat drömma om! Nu blir det två intensiva Paris dagar och sen back to reality!
 
 



 

BonjourCasey

Madly in love with all things feminist, beautiful, crazy, and full of life.

RSS 2.0