SVEKET MOT DEMOKRATIN!



"Den arabiska våren är ett fantastiskt uttryck för människans frihetslidelse. En människors kamp för frihet, demokrati och rättfärdighet. En kamp Sverige gett och fortsatt ger vårt stöd.”
Reinfeldts regeringsförklaring, 2011

Två svenskar tillfångatas under ett journalistiskt uppdrag för att klargöra utrikesminister Bildts roll i människorättsbrotten i Etiopien. Istället för att agera för demokratisk pressfrihet gör Reinfeldt ingenting.

I juni förra året tillfångatogs journalisterna Johan Persson och Martin Schibbye av den etiopiska regimen. De anklagades för terrorbrott efter sitt samröre med befrielsegruppen ONLF och dömdes senare till elva års fängelse.

Utrikesminister Carl Bildts första kommentar efter tillfångatagandet:

– Det här är ju ett område vi har avrått från att resa till, för det är ett farligt område.

Snart framkommer det att journalisterna var i området för att undersöka om oljebolaget Lundin Petrolerums förehavanden kan ha bidragit till de brott mot mänskliga rättigheter som pågår i landet. Under perioden då bolaget diskuterade en affär med Etiopien satt Bildt själv i bolagets styrelse.

Trots Bildts uddlöshet vad gäller att befria svenskarna – och jävsituation – har Reinfeldt låtit utrikesministern sitta kvar ostörd på sin plats.

Klara Strandberg



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

BonjourCasey

Madly in love with all things feminist, beautiful, crazy, and full of life.

RSS 2.0