Reinfeldts svek nr 2!

Innan jag går vidare med svek nr två som också är den som disskuteras mest på twitter och facebook just nu vill jag bara tillägga att jag inte på något sätt tror att Fredrik ensam ligger bakom samhällets kollaps.
Alla de stora partierna har en hand med i spelet, trots att Alliansen bär det mesta av ansvaret.


2. VI SKA JOBBA TILLS VI ÄR 75

”Alla har rätt till en trygg och innehållsrik ålderdom. Men också till att träffa sina egna val.” Fredrik Reinfeldt i sin första regeringsförklaring, oktober 2006


År för år har budskapet blivit allt tydligare. Nu heter det inte längre att den som arbetat hårt har förtjänat att pensionera sig vid 65. Reinfeldt vill att vi ska arbeta tills vi fyller 75. Minst.

Reinfeldt har poängterat att alla svenskar på ålderns höst har rätt till människovärde och självbestämmande. Men han ville redan 2006 ”uppmuntra” oss att arbeta längre, eftersom att vi – generellt – lever och har hälsan längre.

Med tiden har tonen skärpts. Senast i Almedalen sa statsministern att ”drivkrafterna ska ställas in” så att färre lämnar arbetsmarknaden vid 65.

– Ja, jag hoppas det, besvarade han en fråga om han kommer att arbeta när han är 80.

Och nu i veckan förtydligar Reinfeldt ytterligare regeringens linje. Arbetslivet kan snart sträcka sig till 75 år, säger han till Dagens Nyheter.

– De länder som vi möter i öppen konkurrens har inte våra välfärdsambitioner. Dessa länder lägger inte in skatter och avgifter på produktion för att finansiera stora pensionssystem och välfärdslösningar. Och då blir frågan: håller vår ekvation?

Andreas Gustavsson



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

BonjourCasey

Madly in love with all things feminist, beautiful, crazy, and full of life.

RSS 2.0