Alliansledarens svinerier fortsätter!

Vi går vidare och ältar lite till i gubbfanets svek.

                      


5. ABDIKERAT KLIMATFRÅGAN

"Sverige är och ska vara ett föregångsland för god miljö och hållbar utveckling, både nationellt och internationellt.” Fredrik Reinfeldt i senaste regeringsförklaringen, 2011

Naturskyddsföreningen anser att Reinfeldt har gett upp klimatfrågan, att han har ”abdikerat”. Sverige rasar nu på den globala miljötopplistan.

Naturskyddsföreningen har sedan 1985 undersökt om sittande regering håller sina miljölöften. Betyget för hur Reinfeldt skötte sig 2006–2010? Underkänt.

Detta trots att Sverige hade alla möjligheter att göra avtryck som EU:s ordförandeland vid det totalt misslyckade klimatmötet i Köpenhamn.

Detta trots att Reinfeldt vid sitt första riksdagsuppträdande som statsminister deklarerade:

– Klimatfrågan är en ödesfråga för Sverige och för världen.

Kritiken från Naturskyddsföreningen omfattar allt från uranbrytning, slopad skatt på handelsgödsel och upphandlingsförfaranden inom det offentliga till vargjakt, Förbifart Stockholm och steg mot ny kärnkraft.

Fler än svenska miljögrupper noterar att det finns grova avvikelser mellan retorik och praktik. Climate Action Networks har tittat närmare på hur Sverige globalt förhåller sig vad gäller generell och internationell klimatpolitik. I den första kategorin har Sverige sedan 2007 dalat från plats 10 till 34, och i den andra kategorin från 7 till 42.

Reinfeldt hade under klimatmötet i Durban, Sydafrika, tillfälle att revanschera sig.

För att inte ha tagit ägaransvar för statliga Vattenfall, som på kontinenten släpper ut mer växthusgaser än hela Sverige.

För att inte ha motverkat att de svenska utsläppen ökade med elva procent under 2010.

Bland annat.

Reinfeldt kunde ha rest till Durban och delat med sig av hur det är att vara statsminister i ett land som har förutsättningar att ställa om till 100 procent förnyelsebar energi.

Han valde att stanna hemma.

Andreas Gustavsson

Jag säger: kasta borgarna i papperskorgarna (det vill säga om det nu går att hitta några papperskorgar i sthlm!
Alliansen har ju varit så bra på att plocka bort sånt!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

BonjourCasey

Madly in love with all things feminist, beautiful, crazy, and full of life.

RSS 2.0