RAS FÖR AS!


Lite glada nyheter att börja dagen med?


Sverigedemokraterna har tappat tusentals medlemmar i år enligt Tidningen Expressen.

      
SD möter protester vart de än dyker upp - en möjlig anledning till partiets sammanbrott i år SD möter protester vart de än dyker upp - en möjlig anledning till partiets sammanbrott i år

 


Enligt SD’s interna uppgifter som kvällstidningen Expressen har kommit över, har partiet tappat 2000 medlemmar på ett år. Det betyder att fler än var tredje medlem valt att lämna det rasistiska partiet.

Partiledningen uppger flera ursäkter och undanflykter för detta. ”Många av avhoppen har enligt SD-källor inte främst politiska orsaker utan beror på de före detta medlemmarnas egen glömska, lathet, ointresse av organisationsarbete, sjukdom eller att man fått ett nytt jobb”. Dessutom uppger tidningen att personliga maktstrider inom partiet kan ha lett till medlemsflykten.

Att det rasistiska partiets medlemsantal verkar falla samman är naturligtvis goda nyheter för alla socialister och antirasister som tar kamp mot SD och deras åsikter. Men rasismen kommer inte att självdö av extremhögerns inkompetens eller interna strider. Rasismen gror ur klassmotsättningar, misär och sociala orättvisor. Utan gemensam kamp mot kapitalismen och dess sjukliga symtom finns det alltid en risk för att rasismen växer igen.

Antirasist i Stockholm


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

BonjourCasey

Madly in love with all things feminist, beautiful, crazy, and full of life.

RSS 2.0