Casey in (Winter) wonderland


                          Nu ska ni läsa noga för att jag tänker ge er vinterns bästa drink tips.

                       

                                   Den här drinken går att göra alkoholfri också.




Du behöver: (recept för 4 personer)

Ett paket kiviks äppelvin (eller kiviks äppelmust om du vill göra den alkoholfri)
8 del komjölk eller kokbar soyamjölk
3 kannelstänger
en bit färskingefära (storlek eftersmak)
1 tsk kardemumma
ett paket vitblokchoklad (om du vill skippa chokladen går det bra, men tillsätt då ca 1 mask honung)


Så här ska du höra.

  Koka upp mjölken med alla ingredienserna utom vint och chokladen.
  Ingefäran ska du riva i, du bestämmer själv hur mycket du vill ha i.

  

 Låt det hela kokaupp och sedan "puttra" på svagvärme i minst 10 min.
 Smaka av då och då för att avgöra om möjlken har tagit smak eller ej.

 


Du bestämmer själv hur mycket smak du vill att mölken ska ta, själv gillar jag det rikligt smaksatt.

När du känner att mjölken är klar bryter du i chokladen och låter den smälta.
Om du vill servera drinken som efterätt kan du ha i två paket vitblockchoklad.

 


Sätt på högvärme igen och ha i vinet, låt det kokaupp men inte längre än nån enstaka minut, annars försvinner Alkoholen.




 Häll upp i koppar eller latteglas genom en tesil.


(den här underbara tesilen i edwardianskstil är från Eras of Elegance)



Använd gärna en kanelstång istället för tesked.

Och vips så var det KLART!!!!!

 

Om du gillar äppelkaka med vaniljsås kommer du att älska det här JAG LOVAR!








Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

BonjourCasey

Madly in love with all things feminist, beautiful, crazy, and full of life.

RSS 2.0