ingen nobelparty för Jimmie och hans polare.


Stackars Jimmie nu verkar det som att han måste bli en av oss andra "vanliga" som inte får en tjusig inbjudan till Nobelfesten.
BUHU!
Som vanligt tar Jimmie och hans Partifränder inte bara tillfället i akt att gnälla på hur synd om dem det är dem passar även på att bekräfta det vi alla redan viste.
Nämligan vilken invandrarfientlig politik dem leder.

Här har jag tagit fram en artikel från svt's hemsida!



Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är inte inbjuden till Nobelfesten.
Sverigedemokraternas anda strider mot Alfred Nobels vilja och prisens anda, säger Michael Sohlman, vd Nobelstiftelsen.
– Jag har läst Alfred Nobels testamente och det står inget om hur många invandrare man ska vilja ta emot för att få gå på Nobelfesten, säger Jimmie Åkesson.



Sju partiledare av åtta får gå på årets Nobelfest – men Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är inte bjuden skriver Aftonbladet.

Michael Sohlman, vd Nobelstiftelsen, tycker inte att det är något att orda om.

– Det är ett öde som drabbar väldigt stor del av mänskligheten.

Kunde inte ha sagt det bättre själv, vad är det att blåsa upp egentenligen?


Nobelstiftelsen har två skäl
till att Jimmie Åkesson inte är bjuden.

– Nobelstiftelsen är en privat stiftelse och vi bjuder bara dem vi vill se på detta arrangemang, säger Michael Sohlman.

Det andra har att göra med Nobelfestens anda.

– Vi förvaltar arvet efter Alfred Nobel. En helt avgörande central punkt i testamentet, som gjorde att priset blev världsberömt, är hans uttryckliga vilja att "intet avseende fästes vid någon slags nationalitets-tillhörighet, sålunda att den värdigaste erhåller priset, antingen han är skandinav eller ej", citerar Michael Sohlman.

– Den andan strider mot den anda som hela Sverigedemokraterna är uppbygd av, det räcker att man går på deras hemsida och principprogram och läser.

Jimmie Åkesson säger att "världen går inte under för att jag inte får gå på Nobelfesten, man har viktigare saker att göra som politiker", men erkänner att han väntat sig att bli bjuden.

– Tidigare har ju alltid alla partiledare bjudits in. Jag är lite förvånad över att man tar ett så tydligt ställningstagande, riktat mot mig och mitt parti.

Vad säger du om Nobelstiftelsens motivering?

– Jag har läst Alfred Nobels testamente och det står inget om hur många invandrare man ska vilja ta emot för att få gå på Nobelfesten, säger Jimmie Åkesson.

Med andra ord erkänner Jimmie att det ända hans politik handlar om hur många invandrare som ska få vara i landet, skönt med klar språk tycker jag!


– Men Michael Sohlman är ju aktiv socialdemokrat sedan många år, det kanske också spelar in här, säger Åkesson.

Men Jimmie Moderaterna och alla dem andra partierna som INTE är socialdemokrater är ju bjudna, hur förklarar du det?
 


Nobelstiftelsen har inte
tidigare låtit politik stoppa inbjudningarna på det här sättet. VPK:s partiledare Lars Werner bjöds exempelvis varje år på festligheterna mellan 1980 och 1990.

– Men det här är inte ett allmänt politiskt ställningstagande, det är vår centrala värdegrund som går ut på att inget avseende ska fästas vid nationalitet. Vi tycker att vi kan göra så här eftersom det handlar om en privat fest, säger Michael Sohlman.



Skönt med ställningstagande emot rasism. Även fast jag gärna hade sett att Folkpartiet och KD också skulle få stå till svars för sina otroligt invandrarfientliga politik. Varför är dem bjudna?



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

BonjourCasey

Madly in love with all things feminist, beautiful, crazy, and full of life.

RSS 2.0