Förståndshandikappad flicka utnyttjades av flera män!


Jag vet inte ens var jag ska ta vägen! Hur ska man reagera?
VEM ska man skrika på vem ska man bli arg på?
Var ska man börja för att klara av att beskriva orättvisorna?



Detta har hänt

• Tio män mellan 17 och 67 år är åtalade. Brottsrubriceringarna är bland annat grov våldtäkt mot barn och människohandel, alternativt grovt koppleri.

• Åtalet gäller främst dygnet den 17–18 mars i år, då den 14-åriga förståndshandikappad flickan sökt sig till Rosengårds centrum i Malmö när hon var på rymmen från sitt fosterhem. Där ska hon ha träffat en 18-årig man, haft sex med honom på en toalett och blivit förälskad. Därmed ska hon ha fogat sig efter hans vilja.

• Mannen ska ha tagit flickan till en fest i en lägenhet i Rosengård, där flera män utnyttjade henne.

• Berusad, drogad och bevakad ska flickan därefter ha förts till en klubblokal, där ännu fler män fick utnyttja henne mot betalning.

• När flickan dygnet därpå åter dök upp i Rosengårds centrum och erbjöd sex larmades polisen. Hon återfördes till fosterhemmet, men rymde sedan åter i april och ska då ha utnyttjats av en man i Rosengård, som hon övernattade hos. Mannen nekar.

• Rättegången har kantats av flera hot. Bland annat har åklagaren och en polisutredare hotats. Den första domaren, Monica Nebelius, lämnade uppdraget sedan hon och hennes anhöriga utsatts för hot. Även den nya domaren Björn Hansson har utsatts för hot.

Källa: TT och Aftonbladet






Idag föll domen
 – huvudmannen får ett års fängelse för grovt koppleri
En efter en sexutnyttjade männen en 14-årig förståndshandikappad flicka.
Nu har domen fallit i det uppmärksammade kopplerimålet.
Huvudmannen får ett års fängelse för grovt koppleri och för flera män ogillas åtalet.
– Jag känner spontant att jag kommer att överklaga, säger kammaråklagare Ulrika Rogland.

Tio män i åldrarna 17 till 67 år åtalades för människohandel, grovt koppleri och grov våldtäkt av barn.

Längst straff, åtta års fängelse, yrkade kammaråklagare Ulrika Rogland för en 35-årig man som åtalats för att ha utnyttjat flickan och sålt henne till andra.

Men i dag när domen föll blev straffen  betydligt lägre än åklagaren hoppats i den uppmärksammade kopplerirättegången.

Kommer överklaga

Huvudmannen, en 18-åring, får ett års fängelse för grovt koppleri. En annan man, en 35-åring, får tre och ett halvt års fängelse för våldtäkt mot barn samt grovt koppleri. En 51-årig man döms till två års fängelse för grov våldtäkt mot barn. 35-åringen och 51-åringen döms också till utvisning ur Sverige efter avtjänat straff. De får inte återvända hit förrän om tio år.


Med andra ord svinen ska spendera några år bakom "galler" och vad ska det leda till? Kommer dem att bli friska? Kommer dem att förstå vad dem har gjort emot det här barnet? Kommer dem att få hälp med att komma över dem har gjort?
Varför utvisas dem? vad gör man med "svenskar som begår brott? vilket land utvisas dem till?

Men för flera män ogillas åtalet helt.

– De har gjort en annan bedömning och rubricerat det annorlunda. Jag tycker det är konstigt att de inte anser att de tycker det fanns anledning att tro att hon var under 15 år till exempel och jag tycker det är märkligt att de inte anser att 35-åringen gjort sig skyldig till grov , säger Ulrika Rogland till Aftonbladet.

Hon säger spontant att hon kommer att överklaga domen.



Toalett och spelklubb



Enligt Ulrika Rogland utnyttjades den 14-åriga förståndshandikappade flickan gång på gång under ett dygn i mars, då hon rymt till Malmö från ett fosterhem. Övergreppen ska ha skett på en offentlig toalett i Rosengårds centrum, i en lägenhet i området och på en spelklubb i en annan del av Malmö.

Rogland hävdar att flickan, som har en mental ålder på nio år, var i ett hjälplöst tillstånd. Hon gavs droger och alkohol och hölls under bevakning av männen. Rogland menar att flickan må ha en 14-årings utseende, men intellektuellt är betydligt yngre.

– Man märker direkt att det är ett litet barn man har att göra med, har Rogland tidigare sagt.

Den 14-åriga flickan tilldöms ersättning på sammanlagt 200 000 kronor. Tingsrätten skriver att hon utsatts för ett "cyniskt utnyttjande".


200 000kr Va?  Så nu har även domstolen satt ett pris på det här barnet? Men sen då? vad händer sen?
Vem kollar upp varför hon rymde? vem kollar upp vad henns metalatillstånd beror på?
Vem kommer att ta hand om henne sen?


Hot och trakasserier

Rättegången i Malmö tingsrätt har kantats av kalabalik. Bland annat har åklagaren och en polisutredare hotats. Den första domaren, Monica Nebelius, lämnade uppdraget sedan hon och hennes anhöriga utsatts för hot. Även den nya domaren Björn Hansson har utsatts för hot.

– Det har varit ett speciellt mål men det här är mitt ärende och mitt mål och jag tvekar inte att ta mig an en eventuell hovrättsförhandling, säger Ulrika Rogland.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

BonjourCasey

Madly in love with all things feminist, beautiful, crazy, and full of life.

RSS 2.0