ur nöjesguiden!



Att jag gillar Nöjesguiden vet ni ju redan!
Sveriges bästa kulturtidning om nu frågar mig.
Gissa om jag längtar till Januari då jag stolt ska få bli en del av tidningen.
(Casey danser och ler)



När det börjar närma sig det årliga Nazist demot i Salem, och när vi antirasister börjar göra oss klara för att gå till motdemonstration kan det vara bra att påminnasig om vad Sverigedemokraterna egentligen står för och allt det med ett roligt och ungt språk direk från bästa
Nöjesguiden





Vi har nu ett parti i riksdagen som presenterar sin kulturpolitik under rubriken ”Låt Sverige förbli Sverige”. Vad det kommer att innebära för public service och resten av kulturlivet kan vi än så länge bara mardrömma om. I partiprogrammet kan vi läsa att Sverigedemokraterna vill avskaffa anslag till ”de verksamheter som syftar till att befrämja den mångkulturella samhällsordningen”. Satsas ska det däremot göras på ”positiv och folkligt förankrad kultur”. De vill även anta en svensk kulturell kanon efter dansk modell. Det är stolligt så det förslår naturligtvis och detta är bara några av förslagen inom kulturpolitiken. Sverigedemokratisk politik i övrigt känner vi alltför väl till.

 

Många är vi som självgott har skrattat åt hur folk kunde vara så korkade att de röstade på Ian & Bert 1991. Det framstår som ofattbart hur någon kunnat ta dem på allvar. I förra valet fick Ny demokrati endast sex handskrivna röster i riksdagsvalet. Men innan deras skamsna sorti fick Ny demokrati igenom i stort sett alla sina förslag rörande flyktingpolitiken utom obligatorisk hiv-testning av flyktingar, kravet på att flyktingar måste inse ”att de både har rättigheter och skyldigheter” samt avskaffandet av hemspråksundervisning. Flertalet av deras andra främlingsfientliga förslag antogs alltså med mainsteampartiernas goda minne. Det är lätt att hålla igen på garvandet när man tänker på det. De förändringarna står fast, hur patetiskt få röster (nyd) än fick 2006. Bert Karlsson har möjligtvis kvar en fiende i Andres Lokko men för resten av Sverige tycks allt det onda vara glömt och förlåtet. Det äcklar mig en dag som denna. Bert får härja i tv som om hans skitparti aldrig har existerat. Bert Karlsson sitter på självaste valvakan i SVT:s myshörna. TV3 och TV4 har glatt slängt in honom som en sanningssägare på bästa sändningstid.

Därför var Kristians Luuks arm om Jimmie Åkesson och oro över om han har fått något i magen så fruktansvärt obehaglig. Valbevakningen som ett glammigt jippo är ett fullständigt haveri för både SVT och TV4. Vad fanns det att skratta åt igår? Allt behöver inte, och ska inte vara, så förbannat underhållande hela tiden. Min fasa är att det är detta som menas med ”positiv och folkligt förankrad kultur”. Tandlös, harmlös och dumflinande ur rutan. Har normaliserandet och mysgubbifierandet av främlingshatet redan kickat igång på nytt?



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

BonjourCasey

Madly in love with all things feminist, beautiful, crazy, and full of life.

RSS 2.0