that thing we call feminism.


Feminism är en hel världsbild eller uppfattning, inte bara en tvättlista för kvinnors svårigheter.
(Charlotte Bunch)


Feminismen är den radikala uppfattningen att kvinnor är människor.
( Ani diFranco)



Vi får inte tillåta att böja oss själva för de feministerna som är angelägna att tvinga oss att betrakta de två könen som helt jämställda i position och värde.
(Sigmund Freud)


Det handlar inte om att få in kvinnorna. Vi ska få ut männen
(Gudrun Schyman)


Att vara kvinna och rösta borgerligt är som att skjuta sig själv i foten. Det är väl okey om folk vill vara självplågare, men de måste minnas en sak: Kulan studsar vidare och träffar alla andra kvinnor också
(Liza Marklund)


Men när man inte längre kan hävda att en människa naturligt föds till arbetare med en arbetares egenskaper, sägs kvinnor fortfarande födas till kvinnor med en kvinnas egenskaper.
(Nina Björk)


Verklig jämlikhet uppnås inte den dag då en kvinnlig Einstein blir erkänd lika snabbt som en manlig Einstein, utan den dag då en kvinnlig nolla befordras lika snabbt som en manlig nolla.
(Bella Abzug)



Men vad skall komma i stället? Det kommer att avgöras, när ett nytt släkte växt upp: ett släkte av män som aldrig i sitt liv kommit i det läget att de för pengar eller andra sociala maktmedel köpt en kvinna och ett släkte av kvinnor som aldrig kommit i det läget att varken av någon annan hänsyn än verklig kärlek hänge sig åt en man eller av fruktan för de ekonomiska följderna vägra att hänge sig åt den älskade. När dessa människor en gång finns, där kommer de att ge tusan i vad man idag tror, att de ska göra.
(Friedrich Engels)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

BonjourCasey

Madly in love with all things feminist, beautiful, crazy, and full of life.

RSS 2.0